Hrvatice se vole skupo odijevati i uživati u modnim dodacima s potpisom. No, ako ste mislili da svi nose originale sigurno nikada niste bili na Tajlandu gdje najskuplju torbu na svijetu gotovo identičnu originalu možete kupiti za tisuću dolara

Vlasnicom skupe Birkin torbe možete postati bez velikog minusa na računa i duge liste čekanja. Dovoljno je deset sati leta i pet vremenske razlike te obilazak tržnice u Bangkoku. Tamo odlična kopija Birkin torbe stoji tisuću dolara.

Prava torbica čeka se oko godinu dana, a cijena joj je od 6 do 100 tisuća dolara, a godišnje se proizvede samo tri tisuće koje završe u rukama jako bogatih i najčešće slavnih dama.

Postupak stvaranja lažne torbe ide ovako: original se rastavi do temelja, dijelovi se zatim kopiraju i visokokvalitetna kopija je gotova.

Prilikom kupovine kopija morate pripaziti na sljedeće:

- torba mora biti izrađena od kože, a ne od plastike

- svi šavovi moraju ići ravno

- kopće ne smiju biti loše kromirane

- torba mora imati podstavu koja odgovara onoj koja se nalazi u originalu

Pogled na skupu kopiju postavlja pitanje nosi li itko u Hrvatskoj originale, a neki od prodavača u Bangkoku potvrdili su kako imaju kupce iz Hrvatske koji najviše traže torbice raznih veličina.

Kopiraju se najviše Prada, Chanel, Chloe i Louis Vuitton, dok Balenciaga i YSL imaju previše detalja i raznih pečata koji otežavaju kopiranje.

Razlika između originala i originala je samo u cijeni, a kad se oduzme potpis i skupa lokacija markiranu torbicu možete dobiti već za 1500 kuna...

Više u inMagazinu.