Lijepo lice, zategnuta koža, sjajna kosa i ten su san svake žene. I dok se pripadnice ljepšeg spola moraju pomiriti s činjenicom da stare, slavne dame rade lude stvari kako bi što duže ostale mlade

Želja za komplimentima i što boljim izgledom je toliko jaka da su slavne dame spremne učiniti svašta kako bi zadržale mladenački izgled. U svoj ugovor s vragom stavile su klauzulu o vječnoj ljepoti koju plaćaju čestim odlascima u kozmetičke salone te na tretmane i zahvate kod plastičnih kirurga. No ponekad ni to nije garancija za dobar izgled.

Preplanula koža

Preplanula koža je jedna od must-have stvari u svijetu slavnih. No i odlasci u solarij i proizvodi za samotamnjenje ponekad znaju zakazati. Najbolji dokaz je Kim Kardashian koja, iako vodi brigu o svojoj prekrasnoj maslinastoj boji kože i provodi najviše vremena uz bazene skupih hotela  može pogriješiti. Loš dan u solariju ostavio je tragove na koži koje je morala uklanjati uz pomoć stručnjaka za nanošenje sredstava za samotamnjenje.

Biste li kupili proizvod za samotamnjenje od LiLo?

Lindsay Lohan je toliko opsjednuta svojom kožom da je i sama osmislila proizvod za samotamnjenje koji je zatim isprobala na sebi. Prilikom nestručnog nanošenja proizvoda zaboravila je na gležnjeve i napravil anti-reklamu.

Preplanulim tenom se u samo nekoliko minuta može postići par godina mlađi izgled, naravno sve dok se radi o umjetnom tenu, a ne minutama provedenim u solariju koji isušuje kožu i stvara bore. Paula Abdul i Victoria Beckham samo su neke od zvjezdanih dama koje su svoje domove opremile mašinama za samotamnjenje koje špricanjem ravnomjerno raspršuju sprej po koži. Dovoljno je samo podesiti boju i zauzeti miran stav na nekoliko minuta.

Uštrca li se botox samo milimetar dalje od određene točke na licu, može se dogoditi paraliza svih ili nekih od grana ličnog živca, spuštanje kapka ili usne, zakočenost polovice lica ili čela, a za ispravljanje štete mora proći šest mjeseci.

Uvijek svježe lice

Uvijek svježa i zategnuta koža je povlastica koju imaju samo rijetke dame. Jedna od njih je i bezvremenska kraljica popa Madonna. Svoje je domove opremila posebnim aparatima koji vode brigu da njezina koža uvijek bude sjajna i svježa te izaziva zazubice kod svih žena na svijetu. Kako? Za Madonnu je to prilično lako. Nekoliko minuta ispred posebnog aparata koji vlaži kožu i spremna je za izlazak pred paparazze.

Botox era

Botox je prirodni, pročišćeni otrov, proizveden od strane bakterija Clostridium botulinum, koje uzrokuju trovanje hranom, odnosno bolest koja se zove botulizam. Ni ova definicija nije spriječila slavne dame da redovito posjećuju ordinacije u kojima se rješavaju sitnih ili onih nešto dubljih bora na licu.

Tretman injekcijama botoxa se obavlja u liječničkim ordinacijama, a postupak traje od 10 do 15 minuta. Postupak ne zahtjeva anesteziju, jer pacijenti osjete samo blagu bol tijekom injektiranja botoxa.

Ovo uopće ne zvuči strašno pa nije ni čudo što su Nicole Kidman, Lisa Rinna i Demi Moore samo neke od glumica koje svoj dan često započinju injekcijama otrova u malim dozama. Dobro je poznato da se za ljepotu trpi, a za obećanje mladenačkog izgleda žene su spremne i na ugovor s vragom.

Detoksikacija uz pomoć ugriza

Cijena koju je Demi Moore platila za savršen izgled je zaista velika. Makeower koji je napravila koštao ju je nešto više od 200 tisuća funti, a uključuje operaciju koljena, liposukciju bedara, trbuha i bokova za koje je izdvojila 16 tisuća funti. Umetci u grudima i razni zahvati na licu za koje je gospođa Ashtona Kutchera izdvojila 20 tisuća funti.

Demi Moore još uvijek prkosi gravitaciji

No to je sve sitnica u usporedbi s tretmanom kojemu se podvrgnula, a koji uključuje pokrivanje s medicinskim pijavicama kako bi koža zadržala svježi izgled. Demi je velika obožavateljica tog neobičnog  tretmana detoksikacije.

U želji da što duže zadrže mladoliki izgled i zategnuto tijelo koje će im omogućiti slavu i atraktivne filmske uloge zvijezde su zaista spremne na sve.