Svakoga ljeta popularni su odjevni komadi od prirodnih tkanina u bijeloj boji u kojima koža diše i koji odbijaju sunčeve zrake. Nose se i sandale otvorenih prstiju, bijele tenisice i drugi modni dodaci u toj boji.

No uz tu modnu klasiku, ove su sezone postali popularni i neki drugi odjevni komadi – i u svjetskim metropolama mode i na hrvatskim ulicama i trgovima.

Heklani komadi
Heklanje je opet in, ali i komadi napravljeni tom kreativnom tehnikom. Među damama popularni su kukičani crop-topovi koji se sjajno kombiniraju uz bijele hlače visokog struka, šarene heklane haljine, pa čak i ljetni šeširići i torbice.

Od 119 kuna: 15 modela popularnih sandala iz novih kolekcija koje su podijelile Hrvatice

Sandale četvrtasta oblika
Kožnate sandale otvorenih prstiju i četvrtasta oblika vratile su se u modu na velika vrata. Bez obzira na to kupujete li u cjenovno povoljnijim trgovinama ili preferirate skuplje dizajnerske brendove, ovi su modeli vrlo ugodni za nošenje.

Vrlo se lako kombiniraju za dnevne i večernje prilike, a spariti ih možete s ležernim kratkim hlačama ili svečanijim večernjim haljinama. Povratak su doživjele čak i četvrtaste japanke s povišenim potpeticama.

Kratke hlače visokog struka
Crop-topovi se sjajno kombiniraju uz kratke hlače visokog struka. Ne čudi stoga što je ovaj tip hlačica vrlo popularan u ljetno vrijeme. Birati možete modele od prirodnih tkanina poput pamuka i lana, traper-verzije ili hlačice od mješavine umjetnih materijala.

Izrezani komadi odjeće

Odjevni komadi asimetričnog oblika s izrezanim dijelom na predjelu grudi ili struka također su se vratili u modu ovoga ljeta. Osobito su popularne haljine s izrezanim dijelovima, hlače kojima nedostaje dio pasice na struku ili majice s neobičnim dekolteom.

Laganini centrom Zagreba: Kratke hlače koje obožavaju prugastu košulju i tenisice

Poluprozirni komadi
Kakvo bi to ljeto bilo bez polu-prozirne haljine ili tunike za plažu? Ljetno vrijeme obično donosi sa sobom odvažnije modne igre, koje se oslikava i na izborima za večernje izlaske. Popularne su i bluze suknje te haljine napravljene od polu-prozirnih materijala ispod kojih je potrebno odjenuti odgovarajuće donje rublje.

Boja zelene trave
S bijelom bojom odjeće ne možete pogriješiti u ljetno vrijeme. Ne samo da prekrasno ističe preplanulu put, već i štiti od sunčanih zraka. Oni odvažniji biraju pak jarke boje odjevnih komada od žute nijanse do boje zelene trave koja krasi sve, od obuće i torbica do haljina, majica i suknji.

Tropski uzorci
Ako ove godine ne planirate nikamo na odmor, to i dalje ne znači da ne možete uživati u tropskom doživljaju. Tropski uzorak s egzotičnim voćem, palmama i drugim sličnim detaljima hit je i ove godine, a ukrašava sve, od ležernih haljina do kupaćih kostima.

Visoko izrezani kupaći kostimi
Bez obzira na to preferirate li jednodijelne badiće ili bikinije – ove godine sve su popularniji visoko izrezani kupaći kostimi. Ovaj odvažni kroj vizualno produžuje noge, pa je popularan među ženama.

Već od 45 kuna: 10 kupaćih kostima koji najbolje pristaju preplanuloj koži

Hlače predimenzioniranih nogavica
Ako niste jedna od onih dama koji vole pokazivati noge u javnosti, pallazo hlače izvrsno su rješenje. I ove godine popularne su hlače predimenzioniranih dugih nogavica sa zanimljivim uzorcima koje su ugodne za nošenje i na visokim temperaturama.

Torbice s debelim lancem

I dalje su vrlo popularne torbice s debelim pozlaćenim ili posrebrenim lancem. Bez obzira na to kupujete li u Zari ili više volite brend Bottega Veneta, ovaj će tip torbice proljepšati svaku modnu kombinaciju. Bolje će, dakako, izgledati u kombinaciji za večernji izlazak.