Ljeto je iza ugla, temperature rastu, a postoji li išta bolje od osvježavajuće ledene kave zanimljivih okusa? Ljetna kombinacija sunčanih dana i ledenih kava više je od samog napitka – to je ritual uživanja u životu.

Bilo da uživate uz dobru knjigu na plaži ili uz društvo stvarajući nove zajedničke uspomene, ledena kava je savršen suputnik. Kako bi priprema omiljenih napitaka od kave bila brza i jednostavna, tu je Philips aparat za kavu LatteGo serije 5500!

Donosimo vam tri vrhunska recepta za ledene kave: grčki frappe, iced latte s kokosom i espresso tonik. Ovi recepti, i još mnogo više njih, mogu se pronaći u Philips HomeID aplikaciji. Škicni ova tri za početak!

Ledena kava od pistacija

Ledena kava od pistacija osvježavajući je napitak koji spaja bogate, kremaste note kave s delikatnim okusom pistacija, stvarajući savršen ljetni užitak. Ova gurmanska kombinacija idealna je za sve ljubitelje kave koji traže nešto novo i osvježavajuće u toplim danima.

Recept se nalazi u HomeID aplikaciji

Sastojci:
• 2 espressa iz Philips LatteGo aparata za kavu serije 5500
• 4 kocke leda
• 150 ml mlijeko
• 20 ml preljeva od bijele čokolade
• 1 kuglica sladoleda od pistacija

Priprema:
1. Prvo ulijte preljev od bijele čokolade u čašu. Ako ne možete pronaći preljev, slobodno rastopite bijelu čokoladu.
2. Dodajte kockice leda i mlijeko.
3. Stavite čašu kod aparata za kavu i pripremite dupli espresso.
4. Na vrh dodajte kuglicu sladoleda od pistacije.
5. Uživajte u hladnom osvježenju!

PR Foto: PR

Iced Latte s kokosom

Za ljubitelje egzotičnih okusa, iced latte s kokosom je savršen izbor. Ovaj napitak donosi dašak tropskog raja u vaš svakodnevni život, spajajući osvježavajući okus kremastog kokosa i sočne kave. Osnovni napitak je Iced Cafe au lait iz Philips LatteGo aparata za kavu serije 5500, a pripremit ćeš sve u samo 5 minuta!

Recept se nalazi u HomeID aplikaciji

Sastojci:
• 1 jušna žlica kokosovog sirupa
• 4 kockice leda
• 1 ledena kava s mlijekom
• 2 jušne žlice kokosovog mlijeka
• 1 jušna žlica zobenog mlijeka
• 1 jušna žlica sirupa od vanilije

Priprema:

1. Dodajte kokosov sirup i kockice leda u čašu te čašu pripremite za pripremu iced cafe au lait u Philips LatteGo aparatu za kavu serije 5500. Za vegansku verziju, odaberite zobeno mlijeko za bariste.

2. Umutite kokosovo mlijeko, zobeno mlijeko i sirup od vanilije te prelijte pripremljenu kavu. Za dodatno uživanje, po vrhu pospite naribani kokos.

PR Foto: PR

Espresso Tonik

Espresso tonik je nevjerojatno osvježavajući napitak koji spaja gorčinu espressa i pjenušavost tonika, stvarajući savršeni balans okusa i zanimljivo osvježenje.

Recept se nalazi u HomeID aplikaciji

Sastojci:
• 1 espresso
• 150 ml tonika
• 4 kocke leda
• Limeta za ukras

Priprema:
1. Napunite čašu ledom.
2. Ulijte tonik preko leda.
3. Polako ulijte svježi espresso pripremljen u Philips LatteGo aparatu za kavu serije 5500.
4. Ukrasite kriškom limete i uživajte u jedinstvenom spoju okusa!

PR Foto: PR

Philips LatteGo – Inspiracija za kreativce

Philips aparat za kavu LatteGo serije 5500 savršen je dodatak svakom uredu ili kućanstvu. S mogućnošću pripreme do 20 napitaka od svježe mljevenih zrna kave, uključujući 10 vrsta hladnih napitaka pripremljenih po nižoj temperaturi, vaša omiljena ledena kava uvijek je na dohvat ruke.

Philips LatteGo serija 5500 dolazi s brojnim značajkama i beneficijama koje će vas oduševiti. Zahvaljujući SilentBrew tehnologiji, ovaj aparat je 40% tiši u usporedbi s prijašnjim modelima, što znači manje ometanja tijekom rada. QuickStart funkcija omogućava bržu pripremu kave s manje čekanja, dok 100% keramički mlinac osigurava savršeno mljevenje zrna. Inovativni LatteGo sustav za mliječnu pjenu stvara bogatu i kremastu pjenu idealnu za vaš latte ili cappuccino. Uz četiri korisnička profila, svatko može personalizirati svoj omiljeni napitak, a intuitivni dodirni zaslon u boji čini korištenje jednostavnim. Ako trebate dodatni ristretto u svom napitku, tu je i Extra shot opcija. AquaClean filter omogućuje uživanje u do 625 šalica prije promjene filtra i do 5000 šalica prije čišćenja aparata od kamenca. Konačno, Aroma Extract sistem osigurava optimalnu temperaturu za svaki napitak, čineći svaki gutljaj savršenim.

Uz Philips LatteGo seriju 5500, priprema vaših omiljenih ledenih kava nikada nije bila jednostavnija, a inspiraciju za ove i mnoge druge recepte pronađite u HomeID aplikaciji. S ovim aparatom, svaki gutljaj kave postaje pravo uživanje. Dakle, isprobajte ove recepte i uživajte u dugim ljetnim danima uz savršenu ledenu kavu!