S obzirom da su se prva sezonska sniženja već sramežljivo pojavila, podsjećamo vas na neka pravila kojih se trebate pridržavati prilikom kupovine odjeće. Ne zanosite se samo istaknutim popustom, već obratite pažnju na kvalitetu haljine ili tunike koji su vam zapeli za oko

Ako odjeća ima patentni zatvarač, povucite ga dva puta gore-dolje. Ako zapinje ili u njega ulazi dio tkanine, to je znak da nije kvalitetan te da bi se vrlo brzo mogao pokvariti.

Provjerite jesu li gumbi čvrsto prišiveni. Ako su labavi vrlo je vjerojatno da će vam uskoro i ispasti.

Jednako tako provjerite ima li komad odjeće koji namjeravate kupiti rezervni gumb koji ćete prišiti ako jedan od otpadne i izgubi se.

Obratite pažnju na kvalitetu šivanja odjevnog predmeta. Provjerite jesu li šavovi ravni, te je li sve zašiveno ili postoji li negdje rupica, odnosno mjesto gdje je konac 'preskočio'. Provjerite i je li šav ravan ili konac negdje pravi nabore.

Porub dobro skrojene odjeće je širok i čvrsto sašiven. Bitno je da je ujednačen, a ne da se na jednom mjestu širi, a na drugom sužava.

Ako je to moguće, po dnevnom svjetlu provjerite boje na odjeći. Boja mora biti postojana i nakon zatezanja tkanine ne smiju se pojavljivati bijele točkice koje su znak da će se boja lako početi ispirati.

>> VIDEO: Šopingirajte na rasprodajama uz naše savjete

>> Osim krpica iz kupovine donosite i fekalije

Pregledajte teksturu tkanine. Ako ima grudice, mrlje ili rupice, sigurno je da će ih sa svakim pranjem imati još i više.