U 84. godini života od posljedica leukemije preminuo je jedan od najvećih vizionara u svijetu oblikovanja kose, Vidal Sasson. Kao što je Coco Chanel žene oslobodila korzeta, tako je on nekoliko desetljeća kasnije ženske frizure oslobodio natapiranih konstrukcija i predložio jednostavne geometrijske frizure

'Žene se vraćaju na posao, napokon postaju moćne te više ne mogu gubiti vrijeme sjedeći ispod haube za sušenje kose' rekao je Vidal Sasson u jednom od svojih intervju 1993. godine.

>> 13 najslavnijih frizura svih vremena

Njegove frizure su sredinom prošlog stoljeća stvorile novi pravac u modeliranju kose promovirajući jednostavno održavanje koje se svodi na pranje i sušenje. U 50-ima je predložio geometrijski strukturirane fruzure, dok je desetljeća kasnije usporedno s feminističkim pokretom predstavio nešto lepršavije varijante lako održive frizure.

>> 5 frizura koje su nam prodali slavni

Globalnu popularnost stekao je kada je 1968. godine kreirao pixie frizuru za Miju Farrow u filmskom klasiku 'Rosmaryjeva beba' koju je navodno naplatio 5,000 dolara.

Svoj prvi salon ovaj je britanski frizer otvorio 1954. godine iz kojeg je nastao lanac frizerskih salona u New Yorku i Los Angelesu te liniju za njegu i oblikovanje kose za korporaciju' P&G'.

Vidal se ženio četiri puta, a posljednji brak sklopio je 1992. godine sa suprugom Rhondom. Bio je otac troje djece.