Kada biste prosječnu obožavateljicu obuće pitali koliko joj je modela potrebno u ormaru, vjerojatno ne bi stala s nabrajanjem. Ništa čudno jer nam se uglavnom čini kao da nikad ne možemo imati previše cipela u svojoj kolekciji.

Galerija

Međutim, koliko nam je modela uistinu potrebno? Onoliko koliko zadovoljava sve potrebe, tj. pokriva sve zamislive prigode. U to ulaze i one svakodnevne, poput boravka kod kuće, do posebnih prigoda poput raznih slavlja.

Odlučili smo napraviti modnu kapsulu koja će obuhvatiti svu obuću koja nam je potrebna tijekom godine, za sve sezone i prigode. U nastavku provjerite koliko nam modela zaista modela treba u ormaru.

1. Klasične salonke

Omiljen ženski model bez konkurencije. Iako na tržištu postoji velika ponuda efektnijih varijanti, primjerice s netipičnim potpeticama, klasična salonka tradicionalnog dizajna bez problema će se prilagoditi svakom stajlingu.

Saint Laurent Foto: Saint Laurent

2. Slingback-salonke

Modeli s otvorenom petom i zatvorenim prstima čest su odabir u toplijem dijelu godine, ali i u zimskim kombinacijama mogu izgledati sjajno, pogotovo kada se spoje sa zanimljivim najlonkama.

Chanel Foto: Chanel

3. Mokasine i(li) balerinke

U ormaru se uvijek isplati imati i model s ravnim potplatima. Ovisno o svom ukusu, možete odabrati sveprisutne mokasine s lijepom ukrasnom kopčom, a dame koje ih ne vole mogu svoju kolekciju obuće obogatiti balerinkama. 

Gucci Foto: Gucci

4. Gležnjače i(li) visoke čizme

Neke žene preferiraju gležnjače tijekom zimskog doba, a ima i onih koje ne vole modele do gležnja i jedva čekaju sezonu visokih čizama.

Hermes Foto: Hermes

5. Obuća za kišu ili snijeg

Buce su neophodne za podneblje s jakim zimama prepunim snijega, a za kišna razdoblja stvorene su gumene čizme ili pak bilo koji impregnirani model obuće s vodonepropusnim slojem. 

Isabel Marant Foto: Isabel Marant

6. Tenisice

Ako se bavite sportom, odabrat ćete konkretne modele tenisica namijenjene svojim aktivnostima. Za odlazak na posao i slične "gradske" prigode, idealne su tenisice casual dizajna koje vizualno mogu zamijeniti i cipele.

Off-White Foto: Off-White

7. Ravne sandale

Za ljetno doba potreban nam je jedan maksimalno udoban model sandala u kojima možemo provesti sate, a ravni potplati jamče udobnost.

Tory Burch Foto: Tory Burch

8. Sandale s potpeticom

Za svečanije ljetne prigode biramo sandale s višom potpeticom, a samo najodvažnije dame nosit će ih i na zimskim feštama.

Jimmy Choo Foto: Jimmy Choo

9. Natikače ili japanke

Za najopuštenija ljetna izdanja, primjerice odlazak na plažu, kao savršen odabir tradicionalno se nameću ova dva modela.

Christian Louboutin Foto: Christian Louboutin

10. Papuče

Kada je u pitanju boravak u vlastitom domu, ima i onih koji i ne nose papuče te jednostavno preferiraju čarape. Za sve ostale papuče su neophodan model obuće.

Dolce & Gabbana Foto: Dolce & Gabbana

Jesenska garderoba: 20 ključnih komada koje se isplati imati u ormaru

Dizajnerska obuća na zagrebačkoj špici: Izdvojili smo kultne i obožavane modele

Christian Louboutin vs. Manolo Blahnik: Tko je predstavio bolje štikle za novu sezonu?

Horoskop i cipele: Koji je model idealan za vaš znak?