Zadržati zdravu, blistavu i hidriranu kožu lica u zimskim mjesecima pravi je izazov. No uz nekoliko malih trikova i pravilnu beauty rutinu itekako je moguće. I to, vjerujte, lako!

Galerija

Volimo zimu, volimo se ušuškati pod mekanu dekicu, volimo tople kapute, ljepotu pahuljica koje se zadržavaju na vunenim rukavicama. Voljeli bismo i da naša koža uživa u zimskim trenucima. No hladni vjetrovi i suh zrak isušuju kožu, pa ona može postati gruba i ispucala uz perutanje, svrbež i ljuštenje. Održati kožu zdravom zimi pravi je izazov. Ali uz nekoliko jednostavnih trikova i malih tajni vaša koža očuvat će ljepotu, sjaj i zdravlje. I to je ono što želimo.

Ako poput nas uživate u dugom tuširanju vrućom vodom, imamo lošu vijest. Vruća voda može ukloniti masnoće s kože, a to nije ono što koža treba i želi. Znamo, tuširanje mlakom vodom ne zvuči nimalo privlačno, ali koža će vam biti zahvalna, pogotovo ako je inače suha.

Tuširanje mlakom vodom ne zvuči nimalo privlačno, ali koža će vam biti zahvalna, pogotovo ako je inače suha. Foto: Getty Images

Hidracija, hidracija i još hidracije

Dodatni tip&trick je korištenje ovlaživača zraka u domu jer je zrak u grijanim prostorima jako suh i čini kožu ranjivijom na nepovoljne zimske uvjete. Ako inače volite mirisne i tople čajeve i uživate u njima u zimskim danima, imate veliki plus. Oni će osigurati dovoljan unos tekućine, njegujući kožu iznutra.

Kako bi koža bila zdrava, blistava i njegovana izvana, potrebno je prilagoditi svoju beauty rutinu. Pravilna njega lica zimi pomoći će u održavanju vlažnosti kože. Laganije formule treba zamijeniti bogatijima, rjeđe koristiti piling i uključiti proizvode bazirane na kvalitetnim uljima jer mogu uspješno nadoknaditi gubitak vlage i masnoće te stvoriti zaštitnu barijeru.

Zima u kombinaciji sa svakodnevnim stresom i umorom slabi zaštitnu barijeru kože i oduzima joj vlagu, ljepotu i sjaj. Posljedice su ono što ne želimo – pojava bora, suha koža i neujednačen ten. U toj borbi za povratak zdrave i sjajne kože antioksidansi su naš najbolji saveznik, a upravo su oni zaštitno lice smilja, moćne biljke iz L'Occitane Immortelle kolekcije, zbog koje ćete se jednostavno zaljubiti u svoju kožu.

Booster za noćnu njegu lica Immortelle Reset revitalizirat će vašu kožu u samo jednoj noći Foto: L'Occitane/PR

Smilje kao supermoćan saveznik u njezi kože

Smilje je pravi dar prirode, slobodno možemo reći – eliksir mladosti. Njegova čarobna svojstva pretočena su u L'Occitane Immortelle proizvode i, vjerujte, poželjet ćete stalno opipavati svoje lice zbog trenutačne hidracije i mekoće koju pružaju.

Noćna njega kože prilika je za njezino dubinsko hranjenje i brisanje znakova umora i stresa. Unaprijeđena formula Boostera za noćnu njegu lica Immortelle Reset revitalizirat će vašu kožu u samo jednoj noći, a svakodnevnim korištenjem tijekom tjedan dana koža će postati otpornija na stres i vanjske utjecaje. Uz taj antioksidativni serum probudit ćete se s osvježenom, nahranjenom i odmornom kožom.

Dok nanosite serum na kožu lica, tisuće zlatnih mikrouljnih koncentriranih mjehurića oslobađa se u koži. Svilenkasto glatki završetak ostavlja kožu trenutačno hidriranom bez masnog osjećaja.

Božanstveni tretman u perlama za mladoliku kožu obećava vidljivo puniju i zaglađeniju kožu u samo 28 dana Foto: L'Occitane/PR

Beauty rutinu nastavite s novim, revolucionarnim Božanstvenim tretmanom u perlama za mladoliku kožu, koji obećava vidljivo puniju i zaglađeniju kožu u samo 28 dana. Te inovativne perle s hijaluronskom kiselinom i supermoćima smilja savršen su dodatak vašem noćnom ritualu i odličan izbor za njegovanje kože zimi. Formulirane su kako bi poboljšale kvalitetu kože, povećale hidraciju i ostavile ten svježim i blistavim.

Božanstvenu krema za lice pruža dodatnu pomoć u borbi protiv vidljivih znakova starenja. Foto: L'Occitane/PR

Kao završni korak vaše rutine i zaključavanje hidracije nanesite Božanstvenu kremu za lice. Teksture poput kašmira, ime joj je u potpunosti opravdano, a pruža dodatnu pomoć u borbi protiv vidljivih znakova starenja.

Kombinacija ta tri sveta grala iz Immortelle kolekcije pruža koži sveobuhvatnu njegu i omogućuje joj da se osjeća i izgleda najbolje, bez obzira na izazove s kojima se suočava svaki dan. Bilo da se radi o stresu, umoru ili hladnim zimskim danima.

Immortelle Booster i Božanstveni tretman u perlama za mladoliku kožu Foto: L'Occitane/PR

Redovita i pravilna dnevna i noćna njega najbolji su saveznici u očuvanju zdravlja i vitalnosti kože i u najhladnijim zimskim danima. Znamo, zimska njega traži malo više brige i vremena, ali isplati se. Pogotovo dolaskom proljeća i toplijih dana, kada se pogledamo u ogledalo i sviđa nam se ono što vidimo – njegovana, zdrava, sjajna koža bez znakova umora.

Savjet plus: Ne zaboravite mazati i ruke, stopala, koljena i laktove – na tim dijelovima tijela koža je najtanja pa će se u hladnim i vjetrovitim zimskim danima najprije isušiti i ispucati.

Uživajte u svojoj zaštićenoj, nahranjenoj i blistavoj koži!


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L'Occitane po najvišim profesionalnim standardima.