Da bi uživali u slasnom zalogaju ne treba vam opsežan popis namirnica ni dugotrajna priprema. Dovoljno je u trgovini posegnuti za dvije namirnice, koje se međusobno odlično sljubljuju u jednu zapanjujuću desertnu fantaziju, koju Francuzi nazivaju Pain au chocolat ili Čokoladni kruh
Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta od 500 grama
½ teglice Nutelle od 400 ml
Priprema:
1. Odledite kupovno lisnato tijesto do kraja. Razvucite ga što je moguće tanje u oblik kocke, pa narežite na jednake dijelove.
2. U sredinu lisnatog tijesta dodajte jednu čajnu žličicu čokoladnog namaza Nutella. 'Zarolajte' tijesto oko čokoladnog punjenja. Nastavite tako raditi dok ne potrošite tijesto.
3. Rolice stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 14 do 16 minuta dok se tijesto ne ispeče i postane zlatnožuto. Dobar tek!
Bonus savjeti:
Lisnato tijesto možete izrezati u bilo koji željeni oblik ili veličinu – pa dobiti sve od sitnih kiflica do croissanta.
U lisnato tijesto možete staviti i neku drugu vrstu čokoladnog namaza.
Ako želite žuću boju rolica na polovici pečenje premažite ih tankim slojem mješavine od jednog žutanjka i malo vode.
Rolice poslužite tople, preko kojih možete posuti nešto bijelog šećera u prahu.