Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarističkih virtuoza ovog dijela Europe, u sklopu proslave 50 godina karijere nastupit će 18. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Stefanovski na veliki koncert u Lisinskom dovodi i goste - Gibonnija, Miroslava Tadića, Jana Stefanovskog, Ivana Kukića i Damira Imeria

Godina u kojoj obilježava pola stoljeća na sceni dodatno je obogaćena njegovom londonskom avanturom – rasprodanim koncertom u klubu Dingwalls i snimanjem novog albuma u legendarnom studiju Abbey Road Studios.

U studiju Abbey Road Studio Three, uz Jana Stefanovskog na bubnjevima i Tihomira Hojsaka na kontrabasu, Vlatko je snimio čak 22 pjesme, uključujući i kultnu While My Guitar Gently Weeps u čast Beatlesa.

U kultnom Abbey Roadu obišli smo sve hodnike, vidjeli sve instrumente i sveta mjesta na kojima su Beatlesi radili. U Abbey Road Studio Three pjevao sam na mikrofonu na kojem je nekad pjevala Amy Winehouse. Ogromna je motivacija i rijetko iskustvo snimati na takvom mjestu, rekao je Stefanovski.
 
Novi album, uz njegove dugogodišnje projekte, samo je dio bogatog opusa, koji uključuje suradnje s velikanima svjetske glazbe, filmsku i kazališnu glazbu, kao i rad s Londonskim simfonijskim orkestrom.