Ljubiteljice serije koja je u središte pozornosti vratila pariški stil i modu moći će uživati još duže u Emilynim pustolovinama. Naime, Netflix je potvrdio da će hit-serija imati drugu sezonu.

Podsjetimo, serija koja je započela s prikazivanjem 2. listopada na Netflixu, prati mladu Amerikanku Emily iz Chicaga koja dobiva posao u pariškoj marketinškoj agenciji Savoir s ciljem da agenciji da svoj američki pogled na branšu i pobrine se za sadržaj društvenih mreža.

Zbog toga se seli na drugi kraj svijeta, gdje počinje njezina nova životna pustolovina. Ipak, neki će je pariški običaji šokirati, s nekima se teško nosi, ali se svakom novom danu predaje s jednakim žarom. A čini se da je iza ugla možda i prava ljubav...

No, kao što je uvijek slučaj s dugo najavljivanim i s nestrpljenjem očekivanim ostvarenjima, serija je podijelila javnost. Neki osporavaju njezinu vrijednost i kažu da je serija prepuna lapsusa koje si pravi Francuzi nikada ne bi dopustili, a neki pak s nestrpljenjem očekuju nove pustolovine pomalo šašave Emily.

Dok jedni pronalaze inspiraciju u njezinim odjevnim kombinacijama, drugi upozoravaju da one nisu tipične za tako mladu ženu koja si ih, uostalom, u stvarnosti ni ne bi mogla priuštiti s obzirom na posao.

Ipak, i takve su "prepirke" bile vjetar u leđa gledanosti i snimanju druge sezone.

Pred Emily su nove pustolovine u najromantičnijem gradu na svijetu.

Posebno je zanimljiv način na koji je Netflix izdao priopćenje za medije. Poigrali su se imenom same agencije i imenom Emilyne pariške šefice Sylvie Grateau, koja se pismom obraća Madeline Wheeler, Emilynoj američkoj šefici, i obavještava je o njezinu produžetku boravka u Parizu.

Pišemo Vam kako bismo Vas, nažalost, obavijestili da će Emily Cooper morati ostati u Parizu dulje vrijeme. Unatoč svom samopouzdanju i nedostatku prethodnog iskustva u marketingu luksuzne robe, tijekom svog boravka u Savoiru uspjela je šarmirati neke od naših klijenata koje je inače teško impresionirati. Nazovite to dobrom prilikom ili američkom domišljatošću, naginjem prvom, njezini su rezultati impresivni.

Nadamo se da će produženjem vremena u Parizu Emily produbiti veze koje je već stvorila, dublje zaroniti u našu kulturu i možda pokupiti nekoliko riječi osnovnog francuskog jezika.
Surađivat ćemo s Vama na podnošenju zahtjeva za radnu dozvolu u njezino ime kako bismo produžili njezino vrijeme u Parizu.

Volimo imati Emily u Parizu! Ali, molim Vas, nemojte joj to dati do znanja.

Srdačno, Sylvie Grateau

Kreator serije Darren Star, ujedno i producent serije Seks i grad, rekao da ima neke nove ideje za drugu sezonu.

Mislim da su pred Emily neki iznenađujući teški izbori. Serija je velikim dijelom o tome kako određena kultura umanjuje njezina očekivanja toga kakve stvari uistinu jesu i kakvima se čine. I neće sve biti onakvo kakvim se čini. Pred njom su uvijek izazovi koji se poigravaju njezinim američkim pogledom na svijet. Svakako imamo širok prostor za daljnji napredak.

Usprkos podijeljenim mišljenima o ovoj seriji i liku Emily, jedno je sigurno – ona je upravo onakva kakve su i brojne djevojke u dvadesetima: pomalo zbunjena, no s velikom gladi za uspjehom i željom da od života napravi velike stvari. A tek je počela...