S prvim danima proljeća uskočit ćemo u tenisice, a modni stručnjaci za nadolazeću proljetnu sezonu predlažu vrlo zanimljive modele koji će sigurno izazvati rasprave

Galerija

Kada umjesto ove zimske verzije proljeća koje tjednima vlada u našoj zemlji napokon stigne ono pravo, iz gležnjača i čizama odmah ćemo uskočiti u tenisice.

Svaka sezona donosi nam nove trendove kada je u pitanju ova obuća, ali onaj koji se najavljuje za nadolazeće proljeće mnogima se neće svidjeti.

Bella Hadid u tenisicama modne kuće Balenciaga Foto: Profimedia

Svijet mode već bruji o takozvanim "tatinim" tenisicama. To je žargonski naziv za predimenzionirane i pomalo nezgrapne modele tenisica koje bi mnogi svrstali u takozvani trend ružnih cipela.

Brojne trendseterice već su odbacile klasične modele tenisica ili pak elegantnije modele koji su se izgledom približili klasičnim cipelama iako spadaju u kategoriju sportske obuće. "Tatine" modele (kako ih zovu zbog sličnosti s glomaznim sportskim tenisicama koje vole stariji muškarci) poput onog modne kuće Balenciaga ili novog modela iz kolekcije Stelle McCartney za proljeće/ljeto 2018. godine kombiniraju uz sve odjevne komade, od traperica do suknji i haljina.

Hoće li ovaj trend zaživjeti i na našim ulicama saznat ćemo uskoro.

Tenisice modne kuće Balenciaga Foto: Balenciaga