Čiščenje lica je prvi korak u rutini njege kože, bilo da je riječ o dnevnoj ili noćnoj. Tako čistimo lice od nečistoća koje su se nakupile tijekom dana, kao i od masnoća i sebuma tijekom noći. No kako svatko ima svoj tip kože, važno je odabrati onaj koji će odgovarati našem kako bi pripremili kožu za daljne korake.

Galerija

Od šminke i znoja, do čestica iz okoliša. Naša se koža neizbježno suočava s brojnim vanjskim i unutarnjim utjecajima i tako nakuplja nečistoće koje potom dovode do prvih znakova starenja. Zbog toga čišćenje lica treba postati naš mali ritual kako bi koža zadržala blistav i mladolik izgled kada nastupi zrela dob. U moru čistača koji se trenutno nalaze na policama drogerija, mi smo se odlučili isprobati nove NIVEA MagicBAR čvrste čistače koji su nježni prema našoj koži, ali i našem planetu.

Čistači dolaze u ekološkom pakiranju napravljenog od održivog papra koji se i sam kasnije može reciklirati. Tako korištenjem ovih čistača činimo našu kupaonicu zelenijom i malim koracima stvaramo bolju budućnost za nas i naš planet.

Nivea MagicBAR - 1 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Crni i rozi NIVEA MagicBAR čistači namijenjeni su za sve tipove kože, dok će zeleni birati oni s problematičnijom kožom. Kako je moja koža normalna s masnijom T zonom, za mene su se najbolji pokazali prva dva čvrsta čistača.

Prvo sam posegnula za rozim NIVEA MagicBAR čistačem koji je obogaćen ekstraktom ruže i vitaminom E. Ovaj vitamin ljepote i mladost pomaže koži zadržati prirodnu vlagu, a zbog svojih antioksidativnih svojstva štiti kožu od slobodnih radikala i oštećenja. Upravo zato sam zavoljela proizvod prije negoli sam ga i isprobala jer osim što kožu čisti od nečistoća, ovaj proizvod joj pruža i zaštitu tijekom cijelog dana i noći. Nakon nanošenja proizvoda, T-zona više se nije sjajila već je postala matirana, a cjelokupni dojam je bio svjež i zdrav izgled kože lica.

Nivea MagicBAR - 10 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Crni NIVEA MagicBAR čistač s aktivnim ugljenom, s druge strane djeluje poput intenzivnog pilinga i ostavlja matirajući efekt na koži što se ponovo najviše vidjelo u predjelu T- zone koja je uvijek sjajnija na mom licu. Nakon nanošenja, lice mi je izgledalo matirano i meko te spremno za ostatak rutine. Iako je napravljen od 100% sastojaka prirodnog porijekla, za razliku od roze inačice koju možemo koristiti svaki dan, ovaj se proizvod zbog svoje uloge pilinga treba koristiti dva puta tjedno, a nanosimo ga direktno na kožu lica.
Nivea MagicBAR - 9 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Isto vrijedi i za zeleni NIVEA MagicBAR čvrsti čistač za nečistu kožu s glinom i ekstraktom zelenog čaja. Njegova blaga formula dubinski uklanja sve nečistoće s kože lica i ostavlja osjećaj svježine i mekoće. Idealna je za one koji se bore s raznim nepravilnostima na koži, posebice s aknama, proširenim porama, ožiljcima i upalnim stanjima, jer neće djelovati agresivno na takvu kožu već će je smiriti i temeljito očistiti kako se stanje ne bi pogoršalo. Baš poput ostalih spomenutih čistača, on ne sadrži sapun i mikroplastiku, a sačinjen je od 99% sastojaka prirodnog porijekla.

Prije negoli krenemo s čišćenjem lica, potrebno je dobro se umiti te potom na vlažnu kožu nanijeti NIVEA MagicBAR. Rozi čistač ćemo aktivirati tako da namočimo ruke i dobro ih nasapunamo proizvodom dok se ne napravi blaga pijena. Potom ćemo pjenu laganim, kružnim pokretima umasirati u lice i pritom paziti da ne dođe u dodir s očima. S druge strane, crni i zeleni čistač za piling ćemo direktno nanijeti na vlažno lice i njime ga masirati nježnim, kružnim pokretima te isprati vodom. Formule su nježne za lice i ugodnog mirisa zbog čega ćemo uživati u ovom malom svakodnevnom ritualu.

Nivea MagicBAR Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Čišćenje kože jest važan dio rutine njege kože jer uklanja sve nečistoće s lica nakupljene preko dana i noći. Uz njihovo uzastopno korištenje, odgodit ćemo prve znakove starenja i pružiti koži svu zaštitu i njegu koja joj je potrebna.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Nivea po najvišim profesionalnim standardima.