Čišći zubi i desni znače zdraviju usnu šupljinu… a zdravija usna šupljina znači zdravije tijelo jer briga o zubima i desnima važna je i za opće zdravlje – uključujući arterije, srce i mozak.

Mnogi problemi sa zubima nastaju zbog nepravilnog četkanja zuba kao i korištenjem pogrešnih alata za oralnu higijenu.

Kratko i brzinsko četkanje zuba

Brzo četkanje uklonit će zubne naslage samo s lako dostupnih dijelova zubi. Ako stražnje plohe zuba ili teže dostupna mjesta ne operete pravilno – primjerice, stražnje plohe zadnjih zuba – zubne naslage nastavit će se nakupljati.

PR Foto: PR

Grubo četkanje zubi četkicom s tvrdim vlaknima

Tvrde zubne četkice u kombinaciji s grubim četkanjem može oštetiti zubnu caklinu i dovesti do povlačenja desni čime se izlažu zubni vratovi koji uzrokuju osjetljivost zuba. Tvrda vlakna ne mogu dobro očistiti sulkus – spoj zuba i desni, gdje se nakuplja najviše bakterija, glavnih uzročnika karijesa i upale desni.

Kvalitetna četkica je must have

Kako bi zubi i desni ostali lijepi i zdravi, važno je koristiti mekanu četkicu s velikim brojem gusto raspoređenih, ravno rezanih vlakana. Curaprox CS 5460 zubne četkice su najbolji odabir. Ako ih naučite pravilno koristiti, vaši zubi i desni će ostati lijepi i zdravi . cijeli život.

KAKO PRAVILNO ČETKATI ZUBE?

1. Držite četkicu kao da držite olovku i nagnite je pod kutom od 45 stupnjeva
2. pola vlakana četkice neka bude na desnima, a pola na zubima.
3. Radite male, nježne kružne pokrete – gotovo bez pritiska
4. Započnite s najtežim mjestima – unutrašnjim dijelom zubi i stražnjim kutnjacima, nastavite s vanjske strane, a završite s griznim plohama.

PR Foto: PR

MEĐUZUBNE ČETKICE – ZAŠTO SU TAKO VAŽNE?

Nećete imati zadovoljstvo istinski čistih zubi ako ne upotrebljavate međuzubne četkice. Razmaci između zubi savršeno plodno tlo za nakupljanje bakterija, a možete ih očistiti jedino odgovarajućom veličinom međuzubne četkice.

Upotrebljavajte međuzubne četkice Curaprox CPS prime za nježno čišćenje međuzubnih prostora... prije ili nakon pranja zuba - jednom dnevno, svaki dan. Dovoljan je samo jedan pokret čišćenja: Jednom unutra i jednom van. Gotovo!

Ako dosljedno primjenjujete dobru rutinu oralne higijene – koristeći se najboljim proizvodima i ispravnom tehnikom – možete uživati u osjećaju zdravlja i čistoće, bez zubnih naslaga ili zubnog kamenca te u samopouzdanju koje vam daje svjež dah. I možete biti sigurni da radite sve što je u vašoj moći da spriječite bolesti desni i ostale probleme sa zubima.

Nježna i učinkovita zubna pasta

Zubna pasta je savršen dodatak oralnoj higijeni, ali mora biti kvalitetna. Be you paste sadrže prirodne enzime koji zubima vraćaju prirodnu bjelinu, štite caklinu i pritom su učinkovite u borbi protiv loših bakterija u ustima. One su veganski proizvod bez glutena koji ne sadrži štetne sastojke poput kemijskih izbjeljivača, NLS-a, triklosana i mikro-plastike. Niske su abrazivnosti (RDA 50) te sigurne za zubnu caklinu i pogodne za svakodnevnu upotrebu, ali i idealne za održavanje bjeline nakon tretmana izbjeljivanja i pjeskarenja kada su zubi osjetljiviji. Zahvaljujući prirodnim sastojcima kao i optimalnoj koncentraciji od 950 ppm fluorida, prikladne su za cijelu obitelj, a mogu ih koristiti i djeca od 6. godine života.

PR Foto: PR

Sve na jednom mjestu – gdje god se nalazite

Malen i praktičan Curaprox putni set atraktivnih boja i neodoljivog dizajna stane u svaku u torbu i džep. Nije jednokratan, već se može se koristiti više puta, a u njemu se nalazi sve što vam je potrebno za potpunu oralnu higijenu u bilo kojoj prilici - kod kuće, u uredu ili na putovanju.

Curaprox putni set sadrži:

• Sklopivu najpopularniju Curaprox CS 5460 ultra-soft četkicu za zube
• Dvije veličine međuzubnih četkica s držačem
• Nježnu Be you pastu za prirodno izbjeljivanje zuba