Iza hrvatskog brenda torbi Luxe Bags stoje mama Sanka Svalina i kći Katarina Sablić iz Sinja. Među više od 40 različitih modela torbi koliko su ih izradile u 11 godina postojanja brenda, svakako se ističu i prekrasne ženske aktovke koje imaju brojne obožavateljice, a najčešće se radi o poslovnim ženama, učiteljicama, odvjetnicama i slično.

Galerija

Aktovka je torba koja svojim dimenzijama, ali i samoj unutrašnjosti mora odgovarati potrebama klijentica. Takva torba mora biti čvrsta i izdržljiva jer se u njoj često nose laptopi, knjige, spisi i slične stvari. Naše klijentice prepoznale su kvalitetu, ali i mogućnost odabira boje i uzorka po želji, i ono što je najvažnije, odabira dimenzije jer aktovke izrađujemo individualno prema potrebi i želji. Stoga su jako tražene, kaže Katarina Sablić, vlasnica brenda Luxe Bags.

Sve torbe izrađuju po individualiziranom pristupu po narudžbi, jer nemaju serijsku proizvodnju, i to od jako kvalitetne veganske kože.

Katarina je zadužena za Facebook i Instagram, fotografiranje torbi, dogovaranje oko narudžbi i isporuke, dok njezina mama Sanka Svalina odrađuje cijeli proces izrade torbe. Zajednički im je posao osmišljavanje novih modela, odabir uzoraka i slično.

Hrvatski brend Luxe Bags izrađuje torbice i prekrasne ženske aktovke od veganske kože - 6 Foto: Luxe Bags

Priča brenda Luxe Bags krenula je jako spontano. Katarina je prije 11 godina prvi put naručila ručno rađenu torbicu i oduševljeno ju je pokazala mami.

S obzirom da je mama nekada prije krojila i šivala odjeću, vrlo brzo je bacila komentar da bi ona takvu torbu napravila još bolje. I tako je sve krenulo. Napravila je prvu torbicu Luxe Bags i zaista je bila bolja, otkriva Katarina.

Hrvatski brend Luxe Bags izrađuje torbice i prekrasne ženske aktovke od veganske kože - 16 Foto: Luxe Bags

Od kada Luxe Bags postoji mama i kći napravile su preko 40 različitih modela torbi, u različitim dimenzijama, bojama i uzorcima. Bilo je tu okruglih, trokutastih, neizostavnih četvrtastih, potom bucket torbica pa sve do torbica u obliku valjka. Ove sezone najtraženiji su modeli ENI i TARA - četvrtasta torba srednje dimenzije s dugim kožnim remenom.

Mislim da nema oblika koji do sada nismo pokušale napraviti. Dugo nam je najprodavaniji model bila okrugla torbica ukrašena zakovicama (ili bez njih). Sada su nam ljeti neizostavni modeli shopper torbe u prirodnom neobrađenom pamuku koje dolaze i u personaliziranom izdanju po želji, dodaje Katarina.

Hrvatski brend Luxe Bags izrađuje torbice i prekrasne ženske aktovke od veganske kože - 12 Foto: Luxe Bags

Prije nekoliko godina u ponudi su imale nekoliko modela ukrašenih mašnom na poklopcu i bile su jako popularne, ali ipak malo profinjenije. Stoga su došle na ideju napraviti nešto slično što bi moglo biti bolje na casual torbici i nosivo svaki dan.

Tako se na torbama Luxe Bags umjesto mašne našao zgodan detalj u obliku čvora.

Cijene torbi kreću se od 35 do 40 eura, a ukoliko rade isti model, moguće je napraviti i dvije torbe dnevno. Aktovka je nešto zahtjevnija zbog pregrada koje ima u svojoj unutrašnjosti te treba otprilike jedan cijeli dan za njezinu izradu.

Hrvatski brend Luxe Bags izrađuje torbice i prekrasne ženske aktovke od veganske kože - 11 Foto: Luxe Bags

Cijena aktovki je od 50 do 55 eura što smatramo jako pristupačnim jer ipak je to velika torba koja se najčešće izrađuje u dimenziji od čak 40 centimetara. To je, dakle, barem duplo veća torba od svih naših ostalih torbi, ističe vlasnica brenda Luxe Bags pa sa smiješkom otkriva najdraži kompliment koji su dobile od klijentica:

Nadraži kompliment ikada bio mi je taj da su nam torbe toliko kvalitetne da bi ih trebale raditi malo lošije kvalitete, kako bi ih cure mogle češće mijenjati.

Hrvatski brend Luxe Bags izrađuje torbice i prekrasne ženske aktovke od veganske kože - 8 Foto: Luxe Bags