Po hodniku se dom poznaje, česta je uzrečica brojnih esteta koji ulaznim kvadratima pridaju veliku važnost. Hodnik naime postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i namještaja. Donosimo inovativna rješenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovu prvom dojmu.

Galerija +0 Hodnik

1. Ako se odlučite za mirne boje zidova, slobodno se možete poigrati s podom. Pločice u nekoliko kompatibilnih nijansi osvježit će i razigrati ulaz u dom. Kreativni šareni pod olakšava odabir drugih detalja u hodniku koji mogu biti jednostavnih linija.

2. Skučeni hodnik čiji izgled uvjetuje spušteni strop možete iskoristiti tako da u njega smjestite komodu. Ona u ovom slučaju može biti spremište za male sitnice koje koristite s vremena na vrijeme. Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje proširuju  male kvadrate.

Hodnik Hodnik (Foto: Living4Media)

3. Ulaz odijeljen od ostatka stana ima niz prednosti, lako ga možete urediti neovisno o stilu koji birate za ostale prostorije. Zidove pri tomu možete obojiti u neku hrabriju nijansu, a samo nekoliko detalja poput zrcala,  komode, raskošnog lustera ili upečatljive fototapete stvorit će pravu oazu u koju ćete ulaziti s guštom.

4. Prešane gipsane ploče ili knauf neizostavan je materijal u uređenju interijera. Koristi se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, što uvelike olakšava iskorištavanje hodnika koji su u novogradnji ostavljeni da ih se modelira po želji. Osim zida pomoću knaufa možete jeftino napraviti korpusni ormar. Stranice takvog ormara čine jeftine ploče,a potrebno je uložiti samo u klizna vrata. Idealno su rješenje za prostrane hodnike koji su pametno iskorišteni kao skrivena skrovišta za brojne sitnice.



5. Mala kvadratura ulaza u dom ne mora biti neiskorištena. Odlični su u ovom slučaju elementi izrađeni po mjeri koji prekrivaju cijeli zid. Takav element mora biti iskorišten do posljednjeg centimetra i sadržavati malu garderobu, stalažu za cipele i ogledalo, a sve to stane u promišljena dva kvadrata. U ovom slučaju najbolje se odlučiti za bijelu boju koja će prostor vizualno učiniti većim.

6. Nepostojeći hodnik iz kojeg se direktno ulazi u kuhinju ili blagovaonu mana je brojnih stanova, no i za takav postoji niz jeftinih i bezbolnih rješenja. Jedno je obična viseća drvena ploča na koju uz par kvačica i dekorativnim tepihom zamijenjujete garderobni ormar. Sitnica na samom ulazu poput stare Singerice može poslužiti za odlaganje sitnica.

Hodnik Hodnik (Foto: Living4Media)

7. Ugradbeni ormar u hodniku na čija je vrata postavljeno veliko ogledalo štedi prostor i vizualno ga povećava. Prednost je tog diva jednostavnost i estetika uz koju detalji nisu poželjni.

8. Otvoreni hodnik oblika kocke ne trpi masivne ugradbene ormare jer oni jedu kvadrate i stvaraju gužvu. Jedan ladičar ili vintage ormar prostoru će udahnuti osobnost i ispuniti funkciju skrivenog spremišta.

9. Hodnik može postati i knjižnica, uz pomoć ladica pričvršćenih uza zid na koje možete odlagati kolekcije omiljenog štiva. Osim korisnog ovakav detalj ima i dekorativnu prednost jer nikada nije dosadan, a njime možete osloboditi nakrčenost sitnicama u ostatku stana.

10. Velika kvadratura hodnika nudi bezbroj pametnih rješenja. Naime, ona ne mora biti samo u svrhi odlaganja sitnica nego može poslužiti i kao radna prostorija. Stolić jednostavnog dizajna i stolica smješteni uza zid dovoljni su da stvorite mirni kutak za obavljanje obaveza.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju