Kada je Jennifer Lopez 2014. godine na dodjeli nagrada GLAAD dodijeljeno priznanje za LGBT aktivizam, latino diva prvo je zahvalila osobi koja joj je priznanje i uručila.

Galerija Maria Felix Rita Moreno Dolores Del Rio +7 Lupe Velez

Bila je to Rita Moreno, slavna glumica, plesačica i pjevačica iz Puerto Rica.

Ne mogu vam opisati koliko mi znači to što mi ovu nagradu uručuje jedna i jedina Rita Moreno. Svatko tko me ikad čuo kako pričam o svojim uzorima zna da je film 'West Side Story' i njezina izvedba u njemu na mene imala najveći utjecaj u mojim mladim danima.

Rita Moreno i Jennifer Lopez 2014. na dodjeli nagrada GLAAD Rita Moreno i Jennifer Lopez 2014. na dodjeli nagrada GLAAD (Foto: Getty Images)

Utjecaj na moj umjetnički život, putanju moje karijere i naposljetku moje samopouzdanje. Rita Moreno promijenila je moj život. Gledajući ovu lijepu i snažnu ženu iz Puerto Rica kako zahvaljujući svom talentu vlada ekranom u vrijeme kada se latino ženama u ovoj industriji nisu otvarala vrata, vjerovala sam da je sve moguće. Sve. Hvala joj na tome, kazala je Jennifer.

Rita Moreno Rita Moreno (Foto: Profimedia)

Rita Moreno pripada skupini legendarnih latino diva koje su otvorile put mnogim slavnim damama koje danas nose istu titulu.

Paul Newman Slažete li se s izborom? 15 najljepših muškaraca svih vremena

Monica Bellucci Deset najljepših slavnih crnki zbog kojih poželimo potamniti kosu

Catherine Deneuve Nepogrešiv stil i šarm: 12 najljepših Francuskinja svih vremena

Prva latinoamerička glumačka zvijezda u Hollywoodu bila je Dolores del Rio. Rođena 1904. godine u Durangu, predivna Meksikanka holivudsku karijeru počela je graditi u nijemim filmovima, a smatra se i jednom od najvažnijih glumica u takozvanom Zlatnom dobu meksičke kinematografije.

Dolores Del Rio Dolores Del Rio (Foto: Guliver/CoverImages)

Rame uz rame s Dolores stajala je i Maria Felix. Jedna od najutjecajnijih zvijezda latinoameričke kinematografije 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća također nosi i laskavu titulu jedna od najljepših meksičkih glumica svih vremena.

Novi val latino diva započela je Brazilka Sonia Braga koju mlađe generacije najviše pamte po ulozi Samanthine djevojke Marije u seriji "Seks i grad". Sonia je prva osoba brazilske nacionalnosti koja je na dodjeli Oscara sudjelovala kao prezenterica, a uoči izlaska na pozornicu u društvu Michaela Douglasa, Goldie Hawn predstavila ju je kao "jednu od najglamuroznijih glumica na svijetu".

U galeriji pogledajte još legendarnih diva koje su otvorile put današnjim latino zvijezdama.

Sonia Braga Sonia Braga (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju