Vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea danas slave desetu godišnjicu braka. Princ William i Catherine Middleton vjenčali su se 29. travnja 2011. nakon dugogodišnje veze koju je obilježio i jedan prekid 2007. godine.

U to vrijeme nisam bila sretna zbog toga, ali prekid me zapravo učinio jačom osobom. Naučiš neke stvari o sebi koje možda još nisi shvatio. Sada kada pogledam unatrag, cijenim to vrijeme, iako tada nisam tako razmišljala, priznala je Catherine u intervjuu nakon objave zaruka s Williamom.

Mnogi su gledajući taj intervju primijetili da je par pomalo suzdržan u svom nastupu, baš kao i tijekom pojavljivanja u javnosti, ali to ne iznenađuje s obzirom na to da William kao budući britanski kralj itekako mora paziti na svoje ponašanje.

Upravo zbog buduće titule kralja ne smije pokazivati previše emocija prema Catherine tijekom službenih događanja jer se od njega u svakoj takvoj situaciji očekuje stoičko ponašanje.

Za razliku od vojvode i vojvotkinje od Sussexa, koji se samog početka svoje veze ne susprežu od izražavanja nježnosti u javnosti, William i Catherine to si jednostavno ne smiju dopustiti.

Zato su trenuci u kojima je njihova bliskost bila očita i pritom iskazana nekom fizičkom gestom oduvijek oduševljavali javnost.

Jedan je od tih trenutaka i onaj u kojem je Catherine nježno položila svoju ruku na Williamovo koljeno tijekom susreta s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom 2016. godine.

Istu gestu ponovila je i na vjenčanju princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka, koje se održalo 12. listopada 2018. godine u Windsoru.

Jedan od najveselijih javnih zagrljaja William i Catherine udijelili su jedno drugome 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu nakon što su britanski biciklisti osvojili zlatnu medalju.

Na prste dvije ruke može se nabrojati koliko su se puta vojvotkinja i vojvoda tijekom službenih pojavljivanja – držali za ruke. Sreća na njihovim licima bila je očita kada su uoči odlaska na medeni mjesec pozirali fotografima u vrtu Buckinghamske palače držeći se za ruke.

Jednako nježni bili su i tijekom pažljivog gledanja plivačkih utrka na Sportskim igrama Commonwealtha 2014. godine, a za ruke su se držali i uoči božićne mise 2017. godine, prilikom prvog zajedničkog pojavljivanja s Meghan Markle.

Princ William jednom je prilikom rekao kako Catherine, za razliku od njega, ima sjajan smisao za humor, ali izgleda da i on ima dobre šale u rukavu jer je 2018. u Wimbledonu izazvao salve smijeha kod svoje supruge.

Našalio se s njom i 2017. godine na treningu za Londonski maraton. Bračni par imao je zadatak odraditi kratku utrku u društvu princa Harryja, ali William je na startu pokušao malo zbuniti Catherine i oduzeti joj prednost.

Čini se da je William poprilično kompetitivan jer je istu tehniku pokušao primijeniti prilikom nedavnog posjeta stadionu Windsor Park u Belfastu, gdje je par imao prilike zajedno zaigrati nogomet.

Natjecateljsko raspoloženje vladalo je i 2011. godine na njihovoj kraljevskoj turneji po Kanadi. William i Catherine natjecali su se jedno protiv drugoga u kajakaškoj utrci, ali nakon pobjede njegova tima William je prije slavlja s ekipom ipak zagrlio svoju suprugu i čestitao joj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju