Modni svijet ražalostila je vijest o smrti dizajnera Oscara de la Rente u 82. godini života. Američki dizajner bio je poznat kao miljenik prvih dama, princeza i dama iz javnoga života, koje su uživale u njegovim glamuroznim kreacijama za svečana događanja i crveni tepih

Oscar de la Renta rođen je 22. srpnja 1932. godine u Dominikanskoj Republici. Ljubav prema vizualnim umjetnostima nagnala ga je da u dobi od 18 godina preseli u Španjolsku gdje je studirao slikarstvo na Akademiji u Madridu, a ubrzo se zainteresirao i za modu.

Oscar de la Renta je svoju posljednju veliku kreaciju – vjenčanu haljinu Amal Alamuddin kreirao je prije tek nekoliko tjedana

U modnim krugovima, pak, proslavio se šezdesetih godina prošlog stoljeća kada je postao jedan od omiljenih dizajnera američke Prve dame Jacqueline Kennedy. Njegove kreacije obožavale su i Nancy Reagan, Betty Ford i Laura Bush, a osobito je bio blizak s Hillary Clinton, kojoj je 1997. kreairao haljinu za inauguracijski bal.

Ovaj dobitnik brojnih modnih nagrada i priznanja u dugogodišnjoj karijeri učio je pod vodstvom majstora Cristobala Balenciage i Antonia Castilla, a radio za najpoznatije robne marke poput Lanvina i Balmaina, a pod vlastitim brendom kreirao je veličanstvene modele koje su s ponosom nosile i poznate žene iz svijeta filma i glazbe.

Svoju posljednju veliku kreaciju – vjenčanu haljinu Amal Alamuddin, kreirao je prije tek nekoliko tjedana.

U našoj fotogaleriji pogledajte najpoznatije modne kreacije Oscara de la Rente.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju