Uoči pojavljivanja na crvenom tepihu, slavne dame uz sebe imaju stiliste koji daju sve od sebe kako bi one zablistale ispred fotografa. Međutim, krajnji rezultat nije uvijek očekivan, pogotovo kada je odabir haljine promašen. Postoji mnogo razloga zašto neka haljina u teoriji djeluje kao dobra ideja, ali u praksi se pokaže krivom.

Galerija Dakota Fanning na humanitarnoj večeri Kate Hudson na dodjeli Oscara 2001. Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. +14 Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004.

Ponekad je problem u kroju koji ne odgovara figuri. Često je problem i u tome da se kombinacija za crveni tepih osmisli u posljednji tren pa rezultat ni ne može biti bolji. Dobra haljina može izgledati loše uz krivi stajling i nepotrebne dodatke. Dogodi se i da slavne dame propuste probu haljine pa ih dizajneri ne stignu prepraviti.

Dakota Fanning na humanitarnoj večeri Dakota Fanning na humanitarnoj večeri (Foto: Guliver Images)

Primjerice, haljina u kojoj se Dakota Fanning pojavila na humanitarnoj večeri udruge Save The Children, u donjem dijelu jednostavno izgleda nedovršeno i loše krojeno. Međutim, ovog pojavljivanja američke glumice nitko se i ne sjeća jer je u pitanju bilo manje važno događanje.

Zato se haljina Salme Hayek s dodjele prestižnih kazališnih nagrada lista Evening Standard itekako pamti. Upravo je ona idealan primjer za to koliko pogrešan kroj utječe na završni dojam. Salma je odjenula lijepu bijelu haljinu modne kuće Alexander McQueen koja je u gornjem dijelu za nju ipak bila preuska i previše stisnula dekolte.

Salma Hayek na dodjeli nagrada Evening Standard 2015. Salma Hayek na dodjeli nagrada Evening Standard 2015. (Foto: Guliver Images)

Izdanje Gwyneth Paltrow na Oscarima 2002. godine jedno je od onih oko kojih se i danas lome koplja. Naime, neki smatraju kako je njezina haljina s potpisom Alexandera McQueena zapravo sjajna, ali je Gwyneth napravila grešku jer ispod nje nije nosila grudnjak.

To misli i glumica. Postojalo je nekoliko problema s haljinom, ali i dalje je volim. Trebala sam nositi grudnjak, imati jednostavnu raspuštenu kosu i manje šminke. Tada bi haljina izgledala onako kako sam ja to htjela - kao malo punka na Oscarima, priznala je Gwyneth.

Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. (Foto: Profimedia)

Ume Thurman primijetila je haljinu Christiana Lacroixa na njegovoj reviji i odmah je odabrala za Oscare 2004. godine: Svi su izgledali isto. Svi su izgledali savršeno. To je dosadno. Tada jednostavno moraš reći: 'Ja ću biti najgore odjevena.'

Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004. Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004. (Foto: Guliver Images)

Kada se 1996. godine Nicole Kidman pojavila na Oscarima u ljubičastoj haljini modne kuće Prada, nitko nije mogao ni pretpostaviti da će jednog dana upravo ona biti apsolutna kraljica crvenih tepiha. Kreacija koju je tada odabrala po riječima kritičara više je nalikovala na spavaćicu nego na haljinu za Oscare.

Nicole Kidman na dodjeli Oscara 1996. Nicole Kidman na dodjeli Oscara 1996. (Foto: Profimedia)

Zavirite u galeriju i pogledajte kojim je još slavnim damama kriva haljina pokvarila fotke s crvenog tepiha.

Jennifer Lopez na premijeri dokumentarca u haljini Toma Forda koja joj jednostavno nije pristajala Jennifer Lopez na premijeri dokumentarca u haljini Toma Forda koja joj jednostavno nije pristajala (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju