U duhu s tradicijom, u koraku s modom borosana slavi 50 godina postojanja. Usudili bismo se reći da je ona obuća s dušom, obuća koja u mnogima budi nostalgiju te obuća čija proizvodnja svih ovih godina nikada nije prekinuta.

Galerija

Davnih šezdesetih godina, koje mnogi nazivaju i zlatnim godinama prošlog stoljeća, na obali Dunava, u tvornici Borovo tim stručnjaka različitih profesija na čelu s dr. Brankom Strinovićem radio je na razvoju obuće namijenjene ženi - borosani, prvom tipu obuće nastalom u suradnji s ortopedom.

Nekada su ih nosile konobarice, čistačice, tete u trgovinama, medicinske sestre, zapravo sve žene koje su provodile mnogo vremena u stajanju i hodu. Prva borosana proizvedena je u plavoj boji, a već prve godine njezina je proizvodnja dosegla više od 200 tisuća pari.
Borovo, 249 kn
Borovo, 249 kn (Foto: Borovo)

Borosane dosežu svoj maksimum sredinom 70-ih i 80-ih godina kada proizvodnja iznosi oko pola milijuna pari godišnje, a prodavale su se pod sloganom koji i danas pamtimo: Rad je odmor cijelog dana u obući Borosana.

Borovo predstavlja nove jubilarne modele borosana ukrašene točkicama, prugama i lastavicama. Funkcionalne, udobne, upečatljive, efektne, moderne, a opet nose u sebi retro duh. Jubilarne borosane dolaze u veličinama od 36 do 42, a mogu se pronaći u prodavaonicama Borova te na webshopupo cijeni od 249 kn.
Borovo, 249 kn
Borovo, 249 kn (Foto: Borovo)