Stil Francuskinja predmet je rasprava među ljubiteljicama mode. Među trenutačno najpoznatijim modnim ikonama velik je broj dama koje dolaze iz Francuske i koje plijene pažnju svojim načinom odijevanja. Neke od njih za WWW su ispričale što to nikada ne bi odjenule za posao i koje to odjevne komade smatraju nezaobilaznim kada su u pitanju poslovne prigode.

Galerija Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao Jeanne Damas, nova francuska stilska ikona, preferira udobnu odjeću za posao Adenorah na posao ne bi otišla u odijelu +1 Adenorah

1. Morgane Sézalory, osnivačica modnog brenda Sézane

Na posao nikada ne bih nosila visoke potpetice. Preferiram prirodan i ležeran stil, ne volim trčati gradom u neudobnim cipelama, kaže Morgane. Njezine poslovne kombinacije trenutačno se sastoje od haljina maksi kroja i udobnih sandala, a kada je hladnije, sa sebe ne skida traperice.

Esencijalni odjevni komad za poslovne prigode prema njezinu mišljenju svakako je košulja: Košulje su savršena opcija. Može biti bijela, crna, u boji s lijepim uzorkom, često i predimenzionirana. Lijepo krojena košulja ide uz sve, traperice, suknju, klasične hlače. Mislim da je udobna i ženstvena.

2. Annelise Michelson, dizajnerica nakita

Ne bih nosila nešto preusko. Moram se osjećati udobno, a istovremeno sofisticirano, kaže Annelise. Što će odjenuti za poslovne prigode, prije svega ovisi o njezinu raspoloženju. Često su to traperice koje kombinira s muškom majicom i svojim omiljenim muškim sakoom brenda Dries Van Noten. Upravo traperice i dobro krojen sako smatra najboljim komadima za poslovne kombinacije, a spojila bi ih s upečatljivim cipelama.

Jeanne Damas, nova francuska stilska ikona, preferira udobnu odjeću za posao Jeanne Damas, nova francuska stilska ikona, preferira udobnu odjeću za posao (Foto: Getty Images)

3. Jeanne Damas, osnivačica brenda Rouje

Jedna od trenutačno najpoznatijih stilskih ikona na svijetu na posao nikada ne bi odjenula haljinu koja nalikuje vjenčanici.

Jednako se odijevam za ured i za vikend. Ovih dana biram slip haljine zato što je toplo i cipele koje lako mogu skinuti u uredu, poput natikača ili espadrila, kazala je.

Koji su odjevni komadi must have u njezinu ormaru kada su u pitanju poslovne kombinacije? Udobne traperice, lijep pulover od kašmira, bijela majica, lijepi dodaci i crveni ruž na usnama. Nikakva druga šminka i prirodna kosa. To je vrlo pariško izdanje, zaključuje Jeanne.

4. Johanna Senyk, osnivačica brenda Wanda Nylon

Ne bih nosila neudobnu odjeću i cipele poput štikli. Moraš se osjećati udobno u odjeći koju nosiš kako bi bio povezan sa sobom i slobodno se izražavao. Odjeća je dio tvoje osobnosti. Mora se prilagoditi osobi koja je nosi, a ne suprotno, smatra Johanna.

Ona nije željela definirati klasičan poslovni stil Francuskinja. Naš pariški studio je multikulturalan. Nemam konačnu viziju pariške žene i mislim da sam ja daleko od stereotipa o pariškim djevojkama. Daleko od djevojke koja nosi boyfriend traperice i majicu svog dečka. Mislim da zapravo ne poznajem tu djevojku. Pokušavam se suzdržavati od klišeja. Moja ideja o stilu pariške djevojke potječe iz multikulturalizma, kazala je.

Adenorah Adenorah (Foto: Getty Images)

5. Adenorah, suosnivačica brenda Adenorah x Leon and Harper

Još jedna francuska modna zvijezda na posao nikada ne bi otišla u - odijelu. Nemam poslovnu kombinaciju kojoj se uvijek vraćam. Volim se osjećati udobno, pa ću za sastanke odjenuti traperice s bluzom ili majicom, espadrile ili sandale, rekla je Adenorah.

6. Lydia Bahia, osnivačica brenda La Seine et Moi

U njezinim poslovnim kombinacijama sigurno nećete naći tajice, crni grudnjak ispod bijele košulje ili pravo krzno. Jednostavno i udobno, ali opet šik. To su moje kombinacije za posao. U posljednje vrijeme volim nositi kombinezone uz natikače. Obično nosim haljine, ali ako odaberem traperice, kombiniram ih s bijelim topom ili klasičnom majicom brenda Comme des Garçons, kazala je Lydia.

Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju