Organizirati svadbu nije lako, a teško je i udovoljiti željama gostiju. Neke naizgled bezazlene stvari mogu ih prilično iznervirati goste pa je dobro znati na što kod organiziranja vjenčanja treba posebno pripaziti za potpunu radost uzvanika, ali i mladenaca.

 

1. Svadbena hala koja je previše udaljena od crkve ili matičara
Gostima na vjenčanju nije drago kad moraju dugo voziti od crkve ili matičara do mjesta gdje se održava svadbeno slavlje, a to ne vole ni mladenci koji upravo zato većinom pokušavaju naći prostor za slavlje bliže lokaciji vjenčanja.

2. Sjedenje na neželjenim mjestima
Teško je udovoljiti željama svih gostiju kad je riječ o rasporedu sjedenja, ali mladenci uvijek žele dati sve od sebe da nađu najbolje rješenje za to. Moraju paziti da uzvanici koji se i inače druže i poznaju sjede bliže jedni drugima. Također trebaju imati obzira prema starijim gostima da ne sjede preblizu zvučnicima ako im smeta glasna glazba, ali ne smiju biti ni previše izolirani od drugih.

Teško je udovoljiti željama svih gostiju kad je riječ o rasporedu sjedenja.



3. "Prisilno" sudjelovanje u svadbenim običajima

Lijepo je kada se na svadbi svi vesele i plešu, ali ako gost ne želi plesati nije pristojno prisiljavati ga na to. Isto je i s bacanjem buketa ili hvatanjem podvezice – ako neka neudana gošća ili gost ne žele hvatati mladenkin buket ili podvezicu nema smisla forsirati ih da to ipak naprave.

4. Kada mladenci više pažnje posvete uređenju dvorane nego hrani i glazbi
Ono po čemu većina ljudi ocjenjuje svadbe jesu hrana i glazba i zato bi to mladencima trebalo biti primarno kod organiziranja svadbe. Bez obzira na to koliko lijepo dvorana bila ukrašena, gosti će biti razočarani ako im ne sviđaju hrana i glazba.

5. Nedovoljno hrane
Na većini svadba hrane ima i više nego dovoljno, ali nekad se zna desiti da gosti i nisu baš potpuno siti. To će ih bez sumnje iznervirati i prvo što će reći kada će pričati o svadbi jest da nije bilo dovoljno hrane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju