Turistička sezona je u tijeku, mnogi će tek krenuti na godišnji i pakirati se za odmor. Kako biste bili spremni za sve situacije i sigurni na putu do odredišta donosimo vam popis stvari koje koje 'čuvaju glavu' i koje obavezno morate spakirati

1. Jastuk za vrat. Bez obzira na to putujete li automobilom, autobusom, vlakom ili avionom, obavezno ponesite jastuk za vrat. To se pogotovo odnosi na duge vožnje tijekom kojih ćete spavati, ali i tijekom kratkih će vam dobro doći kako bi vam putovanje bilo što ugodnije.

2. Pribor za prvu pomoć. U prtljazi uvijek obavezno nađite mjesta za sve što vam je potrebno kako biste sanirali male ozljede koje se često dogode na odmoru. Kutija flastera, malo vate, gaze i flašica alkohola pobrinut će se za eventualne posjekotine i ubode insekata.

U prtljazi uvijek nađite mjesta za pribor za prvu pomoć koji vam je potreban da biste sanirali male ozljede koje se često dogode na odmoru.

3. Tablete protiv mučnine. Ako patite od bolesti putovanja (kod nas u žargonu poznatije kao morska bolest), tijekom vožnje osjećate mučninu i vrtoglavicu, ponesite tablete protiv mučnine kako biste spriječili povraćanje.

4. Torbica ili vrećica za kablove. Punjače za mobitel, fotoaparat, mp3 player laptop ili bilo koju drugu tehnologiju koju namjeravate nositi obavezno spakirajte na isto mjesto jer se kablovi najlakše gube na putovanjima.

5. Kišobran. Ne vjerujte potpuno vremenskoj prognozi i spakirajte mali kišobran. Naravno da kišobran uvijek možete kupiti i na odredištu, ali sigurnije ga je odmah imati uz sebe, a novac koji bi potrošili na njega iskoristiti za nešto drugo.

6. Osobni dokumenti. Često se dogodi da ih zaboravimo i već krenemo na put pa se u zadnji tren vraćamo po njih. Osobna iskaznica (i putovnica u slučaju da putujete u inozemstvo) uvijek treba biti uz vas. Nemojte zaboraviti na zdravstvenu iskaznicu, pogotovo pijete neke lijekove.

Ako ih izgubite ili potrošite, bez iskaznice nećete moći podiči novu dozu u ljekarni. Sve dokumente koje ćete nositi sa sobom skenirajte i pošaljite na svoju mail adresu kako biste imali dokaz o svom identitetu u slučaju da vam netko ukrade dokumente ili ih izgubite.

7. Hrana i voda.
Kada putujete automobilom ili autobusom, uvijek sa sobom ponesite neko osvježenje za put do odredišta. Sendvič, malo voća, zdrave grickalice i voda bit će vam vjerni suputnici koji vam itekako mogu pomoći ako naletite na neočekivani zastoj na cesti.

 

Ovo je sve što želimo ❤️

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju