Budi se kao mama koja se pobrine da njezina kći ne ode u školu bez doručka i gableca, nakon toga dolazi na posao, gdje vodi sportsku redakciju najgledanije informativne emisije u zemlji, a kada novinarski posao završi, opet kreće onaj majčinski. Ona je Ana-Marija Vuković, urednica sportske redakcije Nove TV, majka i žena koja zna koliko je važno ulagati u sebe.

Zahvaljujući isključivo vlastitom radu, trudu i sposobnostima Ana-Marija Vuković već godinama uspješno plovi, reći će mnogi, "muškim svijetom".

Međutim, ona je samo jedna od pripadnica "nježnijeg" spola koje su danas neizostavan dio sportskih redakcija. Možda ih je brojčano još uvijek manje, ali svaka od njih ravnopravno parira muškim kolegama.

LOGIČAN IZBOR

Svaka od njih ima svoje razloge zbog kojih je završila u ovom svijetu, a u Ana-Marijinu slučaju sportsko novinarstvo bilo je logičan izbor. Odrastala je uz oca sportskog fanatika, pratila sport i sve moguće prijenose, a nedjelje su bile rezervirane za odlazak na sportska događanja. Život se posložio tako da je sport danas njezina strast i posao.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri radila je na mnogim pričama koje su ostavile trag, a na tom putu sigurno joj je pomogla i beskompromisnost.

Svatko od nas ima želju svojim radom poboljšati stanje u sportu, istaknuti neke probleme, otvoriti teme koje drugi ne otvaraju jer su možda škakljive, ali to nama ne smeta, mi smo potpuno nezavisni i ne štedimo nikoga, rekla je svojedobno o poslu i svojoj redakciji.

Dio redakcije Nove TV postala je prije više od 15 godina. Tada je pristala biti dio kolektiva koji tek stvara svoj identitet, a danas taj kolektiv stvara najgledaniji informativni program.

Usvajanje novih znanja i novih vještina obogaćuje nas novim iskustvima, širi nam horizonte i obično u život donese nove ljude.

Ana-Marija je na čelu sportskog dijela. Njezina mala redakcija toliko je dugo skupa da je odnos koji imaju davno prešao granice profesionalnog.

Ključ njihova uspjeha sigurno dijelom leži i u tom prijateljstvu, međutim, taj uspjeh bio bi nemoguć i bez truda, rada i upornosti, ali i ulaganja u same sebe i neprestanih usvajanja novih znanja. To zna i Ana-Marija, čiji životni put može poslužiti kao inspiracija svakoj ženi koja iz straha ne želi zakoračiti u neki svijet za koji se boji da mu ne pripada.

NIKAD NIJE KASNO ZA NEŠTO NOVO

Takvi svjetovi zapravo ne postoje, za promjene nikad nije kasno, a snovi se ostvaruju i u tridesetima, četrdestima, pedesetima.... I ako se u vašoj glavi često mota misao "kad bih barem mogla raditi ono što volim", nemojte dopustiti da sve ostane samo na toj misli.

Projekt kojim vas želimo potaknuti da krenete prema ostvarenju cilja baš sada je Zadovoljna akademija, a Ana-Marija je u nekoliko rečenica sažela sve ono što taj projekt jest.

Još dok sam bila mala djevojčica roditelji su mi uvijek govorili - jedino što će ti uvijek ostati i ono što ti nikad nitko ne može oduzeti jest ono što uložiš sama u sebe. I to je istina. Usvajanje novih znanja i novih vještina obogaćuje nas novim iskustvima, širi nam horizonte i obično u život donese nove ljude.

Mi žene često smo rastrgane između vlastitih želja, mnogobrojnih obveza, pa i onoga što okolina očekuje od nas, i onda se uvijek pitamo je li došao taj trenutak. Pa taj trenutak je došao. Iskoristite ono što vam nudi Zadovoljna akademija. Besplatno je, prijavite se, učinite nešto za sebe. Sretno, poručila je Ana-Marija, a sada kada ste donijeli odluku da je vrijeme za promjenu, prijavite se na Zadovolja akademiju 2019.

Ana-Marija Vuković Ana-Marija Vuković, urednica sportske redakcije Nove TV (Foto: zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju