Svi već znaju da je doručak najbitniji obrok dana, a u žurbi često stignete pojesti jedino bananu. Svima su nam mame govorile da ako ne stigneš pojesti nešto konkretno, pojedi barem bananu. No čini se kako to voće ipak nije baš pogodno za doručak.

Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu. Ako se jedu same, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera te spadaju u umjereno kisele namirnice.

Najbolji je način da započnete dan doručkom koji sagorijeva masnoću te koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka.

Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete se početi osjećati umornima i gladnima. One su više stvorene za užinu nego kao cjeloviti obrok jer same nisu dovoljne za doručak.

Sami iscijedite voćni sok za doručak Tri najgore vrste doručka koje treba izbjegavati

Slika nije dostupna Tri namirnice koje najzdraviji ljudi jedu za doručak

Taj osjećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete spriječiti tako što ćete uz bananu kombinirati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.

Doručak Najveće greške s doručkom zbog kojih ne možemo smršavjeti

Budući da banane pripadaju skupini kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako biste dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju