Kada je prošlu jesen primila e-poruku da je upravo ona jedna od odabranih dobitnica Zadovoljna akademije, magistra kineziologije Bernarda Janeš nije krila iznenađenje činjenicom dokle ju je dovelo izrađivanje trake za kosu, prvog predmeta koji je isplela ova mlada kreativka.

Naime, ova Riječanka sa zagrebačkom adresom sasvim je slučajno tijekom stažiranja u školi nakon stjecanja diplome u svoje slobodno vrijeme poželjela napraviti nešto svojim rukama. Nije se vidjela u nošenju odjeće i modnih dodataka kakve je nosio čitav grad pa je naprosto otišla u najbližu specijaliziranu trgovinu, kupila potreban materijal i po prvi put upustila se u heklanje.

Fotografije gotovog predmeta postavila sam na svoje društvene mreže i u kratkom se vremenu većina mojih prijatelja oduševila. Mnoge prijateljice poželjele su primjerak za sebe. To mi je dalo vjetar u leđa. Dali su mi podršku, potaknuli me da radim dalje, prisjeća se Bernarda.

Tako je nastao brend La Petlja u sklopu kojeg je izrađivala sve više modnih dodataka i dekorativnih predmeta heklanjem ili kukičanjem. Počelo je pristizati sve više narudžbi i u tom je trenutku Bernarda shvatila da će se morati ozbiljnije posvetiti svome hobiju. Upravo je tada na društvenim mrežama primijetila reklamu za Zadovoljna akademiju.

La Petlja Svi La Petlja proizvodi izrađuju se od prirodnih materijala (Foto: Zadovoljna.hr)

Odmah sam znala da je to savršena prilika da naučim nešto više o društvenim mrežama i oglašavanju. Pročitala sam što je sve potrebno za prijavu, pomislila da ću negdje samo morati poslati svoje podatke i da je to dovoljno.

Međutim, kada sam vidjela da trebam napisati motivacijsko pismo, zastala sam. Pisanje mi ne ide posebno vješto od ruke. Osim toga, pitala sam se zašto bi od svih pristiglih prijava odabrali baš moju. Razmišljala sam dva dana i onda sam se ohrabrila. Na svoje čuđenje, napisala sam pismo u jednom dahu i odmah ga poslala, kaže nam.

Koliko joj je stečeno znanje pomoglo u daljnjem razvijanju brenda, u potpunosti je shvatila tek kada je svijet zahvatila pandemija koronavirusa.

Gotovo da je i zaboravila na prijavu, a onda ju je dočekala e-poruka kojoj se nije nadala. Obavještena je da je upravo ona dobitnica edukacije za specijalisticu internetskog marketinga.

U tom mi trenutku ništa nije bilo jasno. U prvi tren pomislila sam da je riječ samo o zahvali za sudjelovanje. Morala sam nekoliko puta pročitati poruku. Proslijedila sam je svojoj mami i prijateljima i jedva čekala da postane nastava.

Tu je nastavu Bernarda pohađala u Algebri, a ono što ju je ondje dočekalo ispunilo je sva njezina očekivanja.

U mojoj skupini bilo je 15 polaznika pa su predavači, koji su bili vrlo stručni, pristupačni i simpatični, mogli pristupiti svakome ponaosob ako bismo imali neke poteškoće. Tijekom edukacije iz područja internetskog marketinga naučila sam što nam sve omogućuju internet i Google, kao i razne trikove koje mogu primijeniti za još bolje praćenje svoje stranice, napominje.

S ostalim polaznicima Bernarda je učila o kanalima digitalne komunikacije te promjenama koje oni izazivaju u sferi inovacija, dizajna proizvoda i usluga u razvoju biznisa, a sve to u večernjim terminima pa je uz dobru organizaciju te obaveze kombinirala s ostalima.

Koliko joj je stečeno znanje pomoglo u daljnjem razvijanju brenda, u potpunosti je shvatila tek kada je svijet zahvatila pandemija koronavirusa.

Iako još imam prostora za napredak, ova me edukacija usmjerila na dobar put prema kvalitetnom oglašavanju i marketingu. Upravo zbog pandemije, to mi nije moglo doći u bolje vrijeme. Mislim da je takav način rada i poslovanja naša budućnost i svi oni koji bi htjeli nešto započeti i krenuti u vlastiti biznis, trebaju proći ovakvu edukaciju i stvoriti si temelje za dalje.

La Petlja Trale za kosu, ruksaci, topići, ali i vestice dio su ponude brenda La Petlja (Foto: Zadovoljna.hr)

Mada se njezina čitava priča oko La Petlje za sada nalazi samo na Instagramu, stečeno znanje pomoglo joj je u kreiranju daljnjih ciljeva i planova.

A kako izgleda kada se ona uhvati igle za heklanje?
Radim sve što mi padne na pamet. Tako se tu mogu pronaći trake za uši, kape i šalovi za zimsko vrijeme, ukrasni jastuci u raznim oblicima i bojama, taburei i tepisi heklani od materijala recikliranog pamuka i pamučnih špaga, modni dodaci kao što su heklane torbe, cekeri ili ruksaci. Za sada još sve radim sama, no nadam se u budućnosti i nekoga zaposliti.

Sa stjecanjem znanja tijekom edukacije počela se sve više okretati i dizajniranju odjeće koju su klijentice objeručke prihvatile.

Proteklu zimu počela sam raditi zimske džempere od merino vune i još jednog zanimljivog materijala, mješavine alpaka vune i svile. Želim ljudima ponuditi što kvalitetniji proizvod od što kvalitetnijih prirodnih materijala. Svi moji proizvodi su rađeni od 100 posto pamuka ili vune ili mješavine dvaju prirodnih materijala kao što su npr. lan i pamuk. Ovo ljeto, pak, radim na haljini i topićima od 100 posto pamuka i 100 posto lana, ističe ova kreativka.

Na pitanje bi li se, kada bi se mogla vratiti u prošlost, opet prijavila na Zadovoljna akademiju, Bernarda kao iz topa odgovara:

Svakako! I isto preporučujem svim ženama. Neće dobiti samo znanje iz područja poslovanja i digitalnog marketinga nego jedinstveno iskustvo koje će im pomoći izgraditi samopouzdanje. I to je ključ uspjeha, zaključuje.

A sve je počelo heklanjem jedne trake za uši...

Prijavi se na Zadovoljna akademiju i osvoji edukaciju digitalnog marketinga.

Magistra kineziologije Bernarda Janeš osvojila je edukaciju na Zadovoljna akademiji Magistra kineziologije Bernarda Janeš osvojila je edukaciju na Zadovoljna akademiji (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju