Dok praćenje tredova zna biti zabavno, pa nas čak i gurnuti izvan zone komfora, postoje neke situacije u kojima je klasika ipak najbolji izbor.

Galerija

Vrlo često te se situacije tiču kose i šišanja jer vjerojatno ste barem jednom u životu napravili nešto s kosom, požalili nekoliko dana kasnije i onda morali čekati duže vrijeme da ona izraste i da se sve vrati na staro.

Srećom, u svijetu kose postoje frizure koje su uvijek dobar izbor, koje lijepo izgledaju i zbog kojih nećete plakati tjednima kasnije.

U nastavku donosimo pet frizura koje su izdržale test vremena i spadaju u kategoriju klasika. Biraju ih i slavne dame, a uz svaku od njih bez problema može stajati i pridjev bezvremenska.

1. BOB

Jedna ovakva lista ne može proći bez boba, frizure koja već godinama ne silazi s liste popularnosti.

Klasični bob istovremeno je jednostavan, elegantan i šik. Od njega godinama ne odustaje Anna Wintour, a biraju je i mnoge druge slavne dame.

Istina je da ako želite da vaš bob uvijek bude besprijekoran, ne smijete preskakati odlaske frizeru, ali istina je i da ćete s bob frizurom uvijek izgledati dotjerano, bez obzira odlučili se za razbarušenu ili ravnu verziju.

Prepoznatljivu bob frizuru Anna Wintour nosi godinama
Prepoznatljivu bob frizuru Anna Wintour nosi godinama (Foto: Getty Images)

2. DUGA I SLOJEVITA KOSA

Duga, slojevita kosa, kakvu vole Jennifer Aniston i Rosie Huntington-Whiteley klasik je za sve djevojke i žene koje vole glamur.

Za dobar izgled ove frizure ključni su slojevi koji sprječavaju jednolik i dosadan izgled. Dodavanjem različitih duljina vaša frizura dobiva na volumenu.

Jennifer Aniston godinama je poznata po svojoj dugoj i slojevitoj kosi
Jennifer Aniston godinama je poznata po svojoj dugoj i slojevitoj kosi (Foto: Getty Images)

3. VALOVITI LOB

Frizura koji je lakše održavati nego bob, a izgleda dobro na svakome jest lob, kosa duljine do ramena.

Čak i ako imate prirodno ravnu kosu, povremeno ga razbarušite ili napravite "krupne" valove kako bi lob izgledao moderno i opušteno.

Ashley Graham odlično pristaje valoviti lob
Ashley Graham odlično pristaje valoviti lob (Foto: Getty Images)

4. PAPERJASTE ŠIŠKE

Ove šiške nisu strogo odrezane, a ono što ih čini idealnim izborom ako donesete odluku da želite šiške jest činjenica da licu daju mladenački izgled i možete ih nositi naprijed ili ih, ako su vam dosadile, gurnuti na stranu.

Paperjaste šiške odličan su izbor ako želite šiške
Paperjaste šiške odličan su izbor ako želite šiške (Foto: Getty Images)

5. PIXIE

Za sve one koji su fanovi kratkih frizura, dobra pixie frizura uvijek je odličan izbor. Izgleda elegantno i moderno, a osim toga odličan je izbor za vruće, ljetne dane.

Odvažnim djevojkama s pixie frizurom vjerojatno najviše zavidimo kada se temperatura popne iznad 30 stupnjeva Celzijevih.

Pixie frizure zasluženo imaju svoje mjesto na popisu klasika
Pixie frizure zasluženo imaju svoje mjesto na popisu klasika (Foto: Getty Images)

U našoj galeriji pogledajte kako slavne dame nose ove frizure, a POGLEDAJTE I:

Uvijek u modi: 10 slavnih dama koje tako dobro nose frizuru koja je vladala 2000-ih