Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira, priprema i miješenje tijesta za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima puno vremena. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme.

Sastojci (za 4 osobe):

- 2 šalice vode
- 2 šalice glatkog brašna
- svježe šljive ili džem po želji
- sol (po želji)
- 2 do 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.

2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.

3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.

4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako biste mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.

5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.

6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

7. Poslužite ih prelivene maslacem i prezlama, a po želji ih posipajte šećerom ili cimetom.

Dobar tek!