Želite li imati originalni stolnjak s omiljenim motivima i pritom uživati u vlastitoj kreativnosti, za to vam ne treba puno novca. U ormaru zasigurno imate kakvu staru plahtu kojoj ćete tako udahnuti novi život. Uz nju, potrebna vam je još jedna jabuka, boja za tkaninu (u ovom slučaju crvena, ali može i bilo koja druga po želji), nož, papirnati tanjur i kakav stari karton ili zaštitna prostirka

PRVI KORAK
Ukoliko je plahta prevelika, trebat ćete je razrezati napola i porubiti tako da će vam u tom slučaju zatrebati i škare, igla i konac te pegla kojom ćete lijepo ispeglati nove rubove. No, ako vam duljina plahte odgovara, ovaj korak preskočite.

DRUGI KORAK
Čim je tkanina spremna, uzmite jabuku i odrežite joj trećinu sa strane. Manji dio jabuke možete i pojesti, a na većem komadu na površini pulpe nožićem oblikujte srce. Pomoću tog oblika srca i boje izradit ćete otisak kojim ćete po vlastitom izboru ukrasiti stolnjak.

U ormaru sigurno imate kakvu staru plahtu koju ćete lako pretvoriti u stolnjak s uzorkom

TREĆI KORAK
Sad kad imate pripremljen žig i boju, možete početi otiskivati srce na tkaninu.

U nedostatku radnog prostora, stolnjak možete oslikati bilo gdje, čak i na tepihu spavaće ili dnevne sobe. Dovoljno je samo da tepih ili pod zaštitite kakvim starim kartonom ili drugom prostirkom i – ručno printanje srca na platno može početi!

ČETVRTI KORAK
Stavite malo boje na papirnati tanjur i u njega uronite vaš 'žig' načinjen od jabuke. Prije negoli ga prislonite na tkaninu, isprobajte ga na kakvom papiru ili nekoj staroj krpi kako biste se uvjerili da će novi stolnjak izgledati upravo onako kako ste i zamislili.



PETI KORAK
Oblike možete otiskivati u gušćim ili rjeđim redovima, po vlastitu izboru. Čim se boja osuši, stolnjak je spreman za vaš stol. Srca ne moraju biti crvena, već bilo koje boje, a možete izrezati i neki drugi željeni oblik i njime osvježiti staru plahtu kojoj ćete tako dati sasvim novi namjenu i pritom se odlično zabaviti!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju