Male nezgode s odjećom i modnim dodacima možete lako riješiti, ali morate biti kreativni. Doznajte kako se riješiti mrlja od kemijske koje su s našle na vašoj svijetloj torbi ili pak kako spasiti razvučenu vestu

Torbe od svijetle umjetne ili prave kože vrlo su osjetljive i lako se uprljaju. Ako ste na torbi primijetili mrlju primjerice od kemijske olovke možete je se riješiti u trenu, a sve što vam je potrebno je alkohol.

Alkohol nanesite na vaticu te lagano istrljajte mrlju. Ako tragovi mrlje još uvijek ostanu upotrijebite aceton za nokte. Nanesite ga na štapić za uši i pređite preko ostatka mrlje.

Nakon što je mrlja uklonjena, torbu premažite kremom za tijelo ili ruke i izgledati će kao nova.

Rastegnuti rukavi ne moraju nužno značiti i kraj vaše veste već ih možete spasiti i to vodom.

Rubove rukava umočite u vruću, zakuhalu vodu. Tkanina će se početi skupljati, a vi još dodatno oblikujte materijal na širinu kakva želite da ostane.

Rubove ostavite da se osuše ili ubrzajte postupak sušilom za kosu i vaša će vesta ponovno izgledati kao kada ste ju kupili.

>> Kako vratiti sjaj nakitu od jantara?

>> Dječjim uljem u borbu protiv kamenca

Svi oni koji svakodnevno koriste gel ili lak za kosu trebali bi barem jednom tjedno napraviti temeljito pranje kose u kojem vam može pomoći soda bikarbona.

U šampon za kosu dodajte prstohvat ili dva sode bikarbone i mješavinom dobro istrljajte kosu.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju