Blagdansko vrijeme idealno je za uživanje u božićnoj čaroliji s malih ekrana, no to ne mora nužno podrazumijevati samo božićne filmove. Omiljene serije koje su se prikazivale po nekoliko sezona također su pune blagdanskog duha.

Zato smo se prisjetili božićnih epizoda nekih od naših najdražih serija. Sve će one na sebi svojstven način unijeti blagdanski duh u naše domove.

1. Prijatelji
Tijekom deset sezona jedne od najuspješnijih humorističnih serija svih vremena, za koju interes ne jenjava ni gotovo dva desetljeća kasnije, imali smo prilike uživati u uistinu jedinstvenim božićnim epizodama. Ipak, nekako su među najupečatljivijima one naziva The one with the Holiday Armadillo (deseta epizoda sedme sezone) i The one with Christmas in Tulsa (deseta epizoda devete sezone).

Prva spomenuta pravi je spoj tradicija slavljenja u živdovskoj i kršćanskoj vjeri, no uz jedan pomalo uvrnut detalj – kada Ross ne može pronaći kostim Djeda Božićnjaka koji bi unajmio, uzima kostim armadila. Ipak, to ga neće spriječiti da svome sinu Benu u nizu komičnih situacija nastoji objasniti hanuku.

Božićne epizode omiljenih serija mogu biti jedanko čarobne kao božićni filmovi.

Epizoda u Tulsi ima posebno toplu notu, a ujedno je i nešto s čime se mnogi mogu poistovjetiti. Chandler na sam Badnjak i Božić mora ostati raditi u Tulsi te ne može biti s najdražim osobama. Ipak, u jednom trenutku shvaća da bit života i blagdana općenito nije u poslu koji ionako ne vol, nego u radosti koju pružaju trenuci s najdražim osobama. Svakako uzmite pokoju maramicu za završetak ove epizode.

2. Gilmore Girls
Gradić Stars Hollow kao da je stvoren za božićnu kulisu u kojoj su junakinje Loreali i Rory Gilmore. To se pokazalo i u desetoj epizodi druge sezone, naziva The Bracebridge Dinner, u kojoj se Rory svim silama trudi smanjiti suparništvo između Deana i Jessa, a Lorelai organizira pravu božićnu gozbu za čitav gradić.

Ako želite još njihovog magičnog božičnog ugođaja, pogledajte i prvi dio posebnog serijala Gilmore Girls: A Year in Life, koji se čitav odvija u zimsko i božićno vrijeme te nam uz edinstvenu scenografiju prikazuje što se dogodilo s omiljenim nam junakinjama u nekoliko godina od snimljene posljednje epizode.

3. Puna kuća
Uz obitelj Tanner odrastali su mnogi od nas, a da i Božić u okružju obitelji kakva je nastala sasvim slučajno nakon tragične pogibelji majke ipak može biti ispunjen veseljem, pokazuje nam ova upravo ova vesela družina. U dvanaestoj epizodi šeste sezone, naziva A Verry Tanner Christmas, savršeno je prikazano kako pravi duh Božića može pobijediti konzumerizam, ali i koliko znače sitnice koje u to vrijeme činimo za druge . poput one kada Jesse dopremi umjetni snijeg kako bi Becky barem malo osjetila ugođaj rodne Nabraske i bijelog Božića.

Uz obilje božićnih nota, ova će epizoda svakako pokazati da si uvijek možemo stvoriti Božić u kojem ćemo ipak uživati.

4. Nova djevojka
Jedanaesta epizoda četvrte sezone serije Nove djevojke pokazuje koliko je zapravo malo potrebno za pravo ozračje Božića. Dok se nakon proslave Dana zahvalnosti društvo sprema provesti božićne blagdane sa svojim obiteljima (ili u Jessinu slučaju s roditeljima novog dečka), ni ne slute da će ih nepredvidive okolnosti zatočiti na aerodromu u Los Angelesu tijekom blagdana. I upravo tada, uz svoj nenadmšani humor i pokoju dozu cinizma, do izražaja dolazi prava vrijednost Božića.

5. Uvod u anatomiju
I liječnici slave Božić, zar ne? U nizu sezona i božićnih epizoda, najvećim dijelom provedenih na radnom mjestu, u seriji Uvod u anatomiju ipak se izdvaja jedna posebna – dvanaesta po redu u drugoj sezoni pod nazivom Grandma Got Run Over by a Reindeer.
Božićno ozračje stiglo je u Seattle.

Izzie skrbi za pacijenta koji je pao s krova dok je vješao božićne dekoracije, Christina asistira u transplantaciji srca depresivnog dječaka, a George se sprema na Božić sa svojom obitelji iz pakla. Ipak, s čarolijom božićne noći počinju se događati vrijedni zaokreti...


 
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju