Moda se neprestano mijenja i nadograđuje. Ipak, neke iskorake iz prošlosti definitivno želimo zaboraviti. Prisjetimo se zajedno hitova iz 80-ih koje danas izazivaju smijeh

Galerija


1. Fudbalerke

Fudbalerke su u osamdesetim godinama prošlog stoljeća bilo vrlo popularne frizure. Dakako, riječ je o frizuri gdje je gornji dio kose kratko ošišan, dok je kosa iza duga. Bile su vrlo popularne kod nogometaša otkuda su dobile nadimak, no nosile su ih i slavne dame od Zagreba do Hollywooda.

2. Natapirana trajna
Od fudbalerki je bila popularnija jedino natapirana trajna. I dok su neke dame imale sreću jer su imale prirodno kovrčavu kosu i nisu je morale kemijskim putem oblikovati, druge su podvrgavale ovom tretmanu kako bi dobile željeni volumen.
Demi Moore s visokim repićem u osamdesetima
Demi Moore s visokim repićem u osamdesetima (Foto: Guliver / Coverimages / Profimedia.hr)

3. "Palmice" i znojnici za glavu
Osamdesete su definitivno bile dekada koja je davala počast voluminoznoj kosi. One dame koje nisu tapirale svoje kovrče ili fudbalerku, vezale su dio pramenova u visoke repove ili takozvane "palmice". Šik, zar ne? Ne treba zaboraviti niti znojnike / trake za glavu koje su se nosile izvan teretane.

Pogledajte i 10 komada obuće koje smo nosili u 80-ima

4. Jeftini nakit
Gumene narukvice, šarene ogrlice i plastične naušnice na klipsu bile su totalni hit u osamdesetima. Osobita ljubiteljica ovoga trenda bila je Madonna koja ih je nosila na nastupima, ali i u popularnim filmovima "Očajnički tražim Susan" te "Tko je ta djevojka?"

5. Intenzivna šminka neobičnih boja
Osamdesete su bile godine za eksperimentiranje i sa šminkom. Nosile su se odvažne boje sjenila na kapcima, kao i tamni ruževi. Eksploziju boja na licu i kosi osobito je voljela Cyndi Lauper, koja je svim kritičarima ponavljala: Djevojke se samo žele zabavljati (Girls Just Want To Have Fun).