Ne znate što biste skuhali svojem partneru, djeci ili prijateljima? Donosimo vam jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca.

Sastojci za 4 osobe:

- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica papra
- svježi peršin ili malo bosiljka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna. Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.

3. Narežite jedan limun na kriške.

4. U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pirjajte oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Okrenite pileća prsa, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna.

6. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 10 do 15 minuta, odnosno dok sredina piletine ne dosegne temperaturu od 75 Celzijevih stupnjeva.

7. Poslužite piletinu s umakom iz tave te po želji dodajte malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.

Savjet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida.

Dobar tek!