Božić nam je stigao, a s njim i nezaobilazna tradicija kićenja bora. Zabavite se i otkrijte koliko horoskop utječe na odabir blagdanskog drvca i ukrasa.

Galerija Božićno drvce (Foto: Guliver/Thinkstock) Bor s crvenim detaljima(Foto: Guliver/Thinkstock) Originalan bor (Foto: Guliver/Thinkstock) +5 Za Raka je idelan je klasičan bor ukrašen staklenim dekoracijama u plavoj boji. (Foto: Guliver/Thinkstock)

Ovan
Ovan je ljubitelj modernih i jednostavnih dekoracija kojima voli čak i prije vremena okititi jelku i dom. Žarko crvene klasične figurice ili crvene lampice na zelenom boru pun su pogodak.

Bik
Bik je zemljani znak koji vole pohvale, stoga će odabrati najviši bor kako bi se istaknuo. Visoko i prirodno drvce  s puno ručno rađenih ukrasa razveselit će svakog bika.

Blizanci
Blizanci ne vole monotoniju i dosadu. Za tradicionalne blizance idelano božićno drvce je šarena i bogata jelka, dok se oni malo slobodnijeg i kreativnijeg duha mogu odvažiti na unikatan bor ove godine.

Šarene božićne kutije poslagane u obliku drvca ili nacrtani bor na zidu inovativna su ideja za kreativne blizance koji vole sve boje. Nezaobilazni su i drveni ukrasi s raznim natpisima.

Rak
Rakovi vole blagdane jer je to vrijeme koje mogu provesti u krugu obitelji. Njihov je idealan odabir klasičan bor ukrašen staklenim dekoracijama. Kao pravom vodenom znaku omiljena im je plava boja.

Neizostavna je i zelena, stoga će se na božićnom drvcu sigurno naći ukrasi u tim bojama. Njegovatelji starih, ''zaboravljenih'' tradicija preferiraju drvce ukrašeno predmetima napravljenim od tijesta, gline ili čak i papira.

Lav
Kao pravi vatreni znak, lav je ljubitelj blagdanskih svijeća s mirisom s kojima može napraviti blagdansku atmosferu. Njihova omiljena zlatna boja dominirat će na božićnom drvcu.

Zlatni anđeo ili zvijezda krasit će vrh bora, a budući da su Lavovi pravi gurmani svoje drvce ukrašavat će ukrasima koji oblikom podjećaju na hranu. Što veće drvce, to bolje jer to znači i više mjesta za šljokičaste ukrase.

Pedantna Djevica puno pažnje posvećuje detaljima. Svoj bor će dovesti do apsolutnog savršenstva kraj kojega nitko neće ostati ravnodušan.

Djevica
Pedantna djevica puno pažnje posvećuje detaljima. Svoj bor će dovesti do apsolutnog savršenstva kraj kojega nitko neće ostati ravnodušan. Stablo mora biti visoko i elegantno okruženo tradicionalnim staklenim svjetlucavim kuglicama. Crvena, zelena i zlatna njihove su boje, kao i ukrašavanje s bijelom jer asocira na čistoću i netaknutost.

Vaga
Visoka smreka ukrašena vintage kuglicama odličan su izbor za vage. Vile, životinje i mitski likovi također su omiljeni dodatak na boru, dok će neki preferirati japanske dekoracije, primjerice ukrase od origamija koji su zanimljiva ideja ukrašavanja.

Škorpion
Škorpioni će izabrati visoko drvo ukrašeno samo s nekoliko boja. Tamnocrvene, crne i tamnoplave dekoracije, baš kao i ukrasi s temom anđela prvi su odabir prilikom ukrašavanja. Starinske dekoracije bliske su i drage njihovu srcu.

Dok će Vodenjaka razveseliti maštoviti bor koji će sjajiti jače od disco kugle, Ovan će izabrati kuglice u žarko crvenoj nijansi.

Strijelac
Ova zabavan znak svoje će drvce okititi ukrasiti u obliku životinja, ali i duhovnih i religioznih simobola. Ukrasi u stilu jednoroga, ali i tradicionalne staklene ukrasne kuglice zadovoljit će stijelce.

Jarac
Jarac je ljubitelj životinja, a to se može odraziti i u ukrasima koje je odabrao za božićno drvce. Janje, deva, pas, mačka, medvjed i drugi likovi iz mitova izgledat će sjajno na njihovu božićnom drvcu. Jarci su također vrlo obiteljski orijentirani stoga će ukrašavanja s jestivim vijencima od kokica ili viseći bomboni neobične boje biti savršen odabir za ovaj znak.

Vodenjak
Vodenjaka će razveseliti maštoviti bor koji će sjajiti jače od disco kugle. Oni odvažniji eksperimentirat će s manje tradicionalnim bojama. Pomalo eklektičan bor pun je pogodak za vodenjaka.

Riba
Božićno drvce za kreativne ribe bit će u znaku papirnatih pompona. Avangardni, ali i ekološki stil jedna je opcija. Budući da ribe preferiraju more i bića iz morskog svijeta to može poslužiti kao inspiracija za božičnu dekoraciju koju možete upotpuniti tirkiznom ili ljubičastom bojom.

Pročitajte i koja je boja vašeg doma prema mjesecu rođenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju