Prostoriju namijenjenu objedovanju koja je odvojena od kuhinje nazivamo blagovaonicom.

GalerijaU većini slučajeva kuhinjski stol je zona oko koje se svakodnevno okupljamo zbog jela, ali sretnici koji imaju velik dom bez problema mogu urediti odvojenu prostoriju za tu namjenu.

Mnogi se pitaju treba li uređenje blagovaonice stilski biti povezano s uređenjem kuhinje, ali jedna od prednosti odvojene blagovaonice upravo je u tome što mašti možete dati na volju i odmaknuti se od stila koji prevladava u kuhinjskom prostoru.

Blagovaonica - 3
Blagovaonica - 3 (Foto: Living4Media)

Najvažniji komad namještaja u blagavaonici definitivno je stol. On bi u pravilu trebao biti pozicioniran na samoj sredini prostorije te najmanje 90 centimetara od zidova i ostalog namještaja. Tako osiguravate dovoljno prostora za slobodno kretanje članova obitelji i gostiju.

S obzirom na to da blagovaonica često postaje mjesto poduljih druženja, vodite računa i o udobnijim stolcima.

Blagovaonica - 19
Blagovaonica - 19 (Foto: Living4Media)

Ova prostorija može biti idealna za pohranu određenih kuhinjskim potrepština ili pak posuđa koje možete staviti u kredenc ili primjerenu komodu. Tako možete rasteretiti kuhinjski prostor.

Ako nemate dovoljno dobar izvor prirodnog svjetla, sjajan dodatak može biti neki zanimljiv luster koji pak mora biti postavljen dovoljno visoko da nikome oko stola ne blokira pogled.

U galeriji pogledajte 20 blagovaonica u raznim stilovima koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje.

Blagovaonica - 18
Blagovaonica - 18 (Foto: Living4Media)