Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih sretniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da ste u krivu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak

Budite maštoviti u intimnim igricama
Budite maštoviti u intimnim igricama Foto: Guliver/Thinkstock
Na uzorku koji obuhvaća više od 30 tisuća osoba, tijekom posljednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu "Social Psychological and Personality Science".

Istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom općenito. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove diljem svijeta. Pročitajte i kojih 10 stvari žene najviše žele u seksu.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom tjedno puno sretniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mjesečno ili rjeđe. Doznajte i koja je savršena količina seksa koju žene žele.

Zadovoljstvo u vezi uspoređeno je i s bogatstvom, odnosno priljevom novca u obitelj. Pokazalo se kako više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redoviti seks. Provjerite i koliko često žene u braku vode ljubav.