Nema boljeg od mekanih, rahlih palačinki koje uz omiljeni nadjev postaju desert iz snova. Mnogi vole jesti i pripremati palačinke, a ako ste i majstor u njihovu pripremanju svakako isprobajte jedan "tajni" sastojak s kojim će palačinke biti finije nego ikada.

Za najfinije palačinke ne morate ništa promijeniti od sastojaka u smjesi, već je riječ o onome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina dat će palačinkama nevjerojatno dobar okus.

Najbolje će biti ako koristite svježe ulje od prženja, znači da jednostavno iz tave maknete prženu slaninu, izlijete višak ulje i ulijete smjesu za palačinke, kao što to i inače radite. No, možete koristiti i ulje koje je odstajalo u hladnjaku jer se ono nakon korištenja može držati u frižideru do mjesec dana, samo je bitno procijediti ga prije stavljanja u hladnjak kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.

Ulje na kojem se pržila slanina dat će palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju obitelj, prijatelje i, naravno, sebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju