Američka serija "Spasilačka služba" bila je vrlo popularna na ovim prostorima. Svoju premijeru doživjela je 1989. godine, ali otkazana je nakon samo jedne sezone.

Galerija

Međutim, glumac David Hasselhoff smatrao je da ideja o seriji koja prati doživljaje spasioca itekako ima potencijala pa ju je odlučio oživjeti i preuzeti ulogu izvršnog producenta.

David Hasselhoff
David Hasselhoff (Foto: Getty Images)

To se pokazalo kao odličan potez jer je u novom ruhu i s novom scenarističkom i glumačkom ekipom "Spasilačka služba" doživjela ogroman uspjeh.

Titulu ultimativnog seks simbola serije i danas nosi Pamela Anderson, ali seriju su obožavale i pripadnice ljepšeg spola koje su voljele odmarati oči na zgodnim spasiocima.

Jedan od najpopularnijih svakako je David Charvet koji je glumio Matta Brodyja. David je u "Spasilačku službu" došao 1992. godine i u njoj ostao tri sezone. Zamijenio ga je David Chokachi kojem je uloga spasioca Codyja Madisona bila prvi glumački angažman.

David Charvet
David Charvet (Foto: Profimedia/Getty Images)

Chokachi je 1997. završio na popisu 50 najzgodnijih muškaraca na svijetu kojeg objavljuje magazin People, a iz serije je otišao 1999. godine.

Michael Bergin
Michael Bergin (Foto: Profimedia)

Veliku popularnost uživao je i tamnokosi Michael Bergin koji se naposljetku povukao iz svijeta zabavne industrije i danas radi kao trgovac nekretninama.

U galeriji provjerite jesu li godine mazile ostale spasioce iz "Spasilačke službe".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju