Korizma je vrijeme kada se mnogi odreknu slatkog. Znači li to da je tijekom korizme zabranjen bilo kakav desert? Ne mora biti jer pronašli smo recept za ukusne keksiće koji ne sadrže dodani šećer, ali će zadovoljiti želju za slatkim.

Recept za keksiće od zobi osim što ne sadrži šećer, nema niti brašna niti laktoze tako da je kao stvoren za one koji su se za korizmu odrekli slatkog, ali i za one koji iz bilo kojeg razloga izbjegavaju brašno i laktozu.

Ovi dijetni keksići gotovi su za 25, 30 minuta (10 minuta pripreme i 15, 20 minuta pečenja) i savršen su izbor kada želite gricnuti nešto slatko, a zdravo.

Recept za ukusne keksiće od zobi ne sadrži dodani šećer, ali će zadovoljiti želju za slatkim zbog čega su idealan izbor tijekom Korizme.

Sastojci:
- 170 grama zobenih pahuljica
- 3 zgnječene zrele banane
- 0.8 decilitra pirea od jabuka
- 60 grama grožđica (po želji)
- 60 ml bademovog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica mljevenog cimeta


Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijevih.

2. Zobene pahuljice, banane, pire od jabuka, grožđice, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i cimet pomiješajte zajedno u posudi i miješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu.

3. Količinu smjese koja stane u žlicu stavite na papir za pečenje i tako redom dok ne iskoristite svu smjesu.

Keksi su gotovi su gotovi za maksimalno 30 minuta.

4. Keksiće pecite dok rubovi ne poprime zlaćanu boju, oko 15 do 20 minuta.

Keksići od zobi oduševili su mnoge koji su ih napravili, a jedna korisnica interneta uz recept koji obožava napisala je slijedeći komentar:

'Za osobu poput mene koja je bila 'ovisna' o nezdravoj hrani, a danas se mora pridržavati prehrane bez glutena i laktoze, ovi keksići su dar s neba! Taman slatki da zadovolje žudnju za slatkim, a opet u njima nema dodanog šećera, umjetnih zaslađivača, mliječnih proizvoda niti glutena.

Super je što ih se može peći i u manjem protvanu. Umjesto banane možete koristiti i drugo voće koje će keksićima dati vlažnost, poput breskvi ili bundeve. Možete dodati i suhe brusnice, orahe i slične dodatke. Ove keksiće radim nekoliko puta tjedno.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju