Brze knedle sa šljivama: Recept bez krumpira i jaja za 10 kuna

Podijelite na

Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira, priprema i miješenje tijesta za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima puno vremena. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 3.9.2017 / 07:26

Sočne knedle sa šljivama možete pripremiti i bez krumpira

Sočne knedle sa šljivama možete pripremiti i bez krumpira (Foto: StockFood)

Sastojci:
2 šalice vode
2 šalice glatkog brašna
Svježe šljive ili džem po želji
Sol (po želji)
2 do 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:
1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.

2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.

3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.

4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.

5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.

6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.

7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.

3 dodatna savjeta:

1. Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje

2. Recept je dovoljan za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna. Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke

3. Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se