Čak i kada odluče postati biljkoljupci, mnogi od ove ideje odustanu čim dođu hladniji dani.

Istina je da su domovi tijekom zimskim i jesenskih mjeseci negostoljubivi prema mnogim biljkama - u nekim prostorijama je prevruće, u drugima prehladno, a tu su i suhi zrak i nedostatak sunčeve svjetlosti, međutim, iskusni ljubitelji biljaka, naravno, znaju kako da najljepši ukrasi njihovog doma izdrže sve ove uvjete.

Srećom - i za one manje talentirane postoje rješenja, a ona su biljke koje će bez previše truda preživjeti sve uvjete, pa i one zimske.

Jedna takva otporna biljka koja ne zahtijeva stalnu brigu je krasula.

Krasula može tolerirati kombinaciju hladnog zraka i vrućih radijatora, a osim što može preživjeti varijacije temperature, podnijet će i blizinu otvorenog prozora.

Krasula dobro podnosi varijacije temperature
Krasula dobro podnosi varijacije temperature (Foto: Getty Images)

Kada je u pitanju zalijevanje, da bi napredovala dovoljno je zaliti je jednom u tri tjedna.

Krasula je poznata i kao japansko drvo novca, a izgledom podsjeća na minijaturno stablo koje je, između ostalog, i lijep dodatak svakom domu.

Ova sukulentna biljka, sa zelenim, mensnatim listovima, podrijetlom je iz Južne Afrike, a što se tiče zemlje, odgovara joj mješavina pijeska, humusa i zemlje za cvijeće. Trebate joj osigurati i posudu srednje veličine, a ona će vam za brigu, kako se vjeruje, uzvratiti privlačenjem materijalnog bogatstva u vaš dom.

Za krasulu se kaže da u dom privlači materijalno bogatstvo
Za krasulu se kaže da u dom privlači materijalno bogatstvo (Foto: Getty Images)