Ako ste ovog ljeta u Slavonskom Brodu, šetalištem uz Savu, popularnim brodskim Kejom do Poloja po ljetno osvježenje. Tu su proplivale generacije Brođana. Djeca grade kule u pijesku, brčkaju se u plićaku, kad im dosadi s roditeljima odu na sladoled.

Ekipa roštilja ili se zabavlja na boćalištu, rekreativci igraju odbojku, nogomet, košarku... Što se Brođana tiče, nema ljepšeg kupališta od Poloja. Da se tu ne radi samo o lokal-patriotizmu potvrđuju nagrade i recenzije brojnih kupača.

Na obroncima Dilj-gore posve drugačiji ugođaj. Plivanje u planinskom jezeru u okruženju šume. Priznat ćete, tome je teško odoljeti. Mir, tišina, pješačke staze, tek pokoji sportski ribič u očekivanju ulova života... Za ljubitelje osame to je to!

Kupalište Poloj u Slavonskom Brodu s pješčanom plažom Kupalište Poloj u Slavonskom Brodu s pješčanom plažom (Foto: Arhiva TZ Brodsko-posavske županije)

Jedna takva oaza, prekrasno jezero Petnja samo je sedam kilometara od Slavonskog Broda. Nešto dalje, dvadesetak kilometara od grada u općini Bukovlje Ljeskove su vode. U istoj dolini osam je bistrih izvora i spajaju se dva potoka. Što je super - do svih ovih mjesta možete biciklom jer je Brodsko-posavska županija umrežena stazama.

Morska ljuljačka na Kvarneru na kojoj se svi žele fotografirati ovoga ljeta Morska ljuljačka u mjestu Jadranovo na Kvarneru Morska ljuljačka u mjestu Jadranovo na Kvarneru - 2 Morska ljuljačka u mjestu Jadranovo na Kvarneru - 3 +2 Morska ljuljačka u mjestu Jadranovo na Kvarneru - 5

Bazen dubrovačkog hotela Excelsior Pogledajte bazen na našoj obali kojem tepaju da je najljepši na svijetu

Tražite li novi doživljaj ljeta spakirajte kofere, ne zaboravite kupaći i pravac u ovaj dio Slavonije. Sjajna je vijest da su se vratile i atraktivne manifestacije, naravno - uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Već vas 6. i 7. kolovoza očekuju poznate Ribarske večeri u Davoru, od 12. do 15. kolovoza bogato Novogradiško glazbeno ljeto, a 3. i 4. rujna popularni CMC 200 Slavonija fest u Slavonskom Brodu.

Kupalište Poloj u Slavonskom Brodu s pješčanom plažom Kupalište Poloj u Slavonskom Brodu s pješčanom plažom (Foto: Arhiva TZ Brodsko-posavske županije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju