Može li nam astrologija pomoći u pronalaženju pravilnog jelovnika i tako nam dati novu nadu u borbi protiv viška kilograma ili pak drugih probavnih poteškoća? Evo što zvijezde govore o tome koja je hrana najbolja za vas i koje biste to namirnice trebali izbjegavati sukladno vašem horoskopskom znaku.

ZEMLJANI ZNAKOVI: Birajte laganu hranu i klonite se čokolade!

BIK
Horoskopski bikovi skloni su visokokaloričnoj hrani bogata okusa i često znaju pretjerati u količini što se loše odražava na njihov metabolizam.

Od mesa najbolji izbor za bikove je nemasna govedina i teletina, ali i perad, dok se od povrća preporuča: šparoga, cvjetača, krastavac, špinat, grah, luk, radić, bundeva, rajčica i rotkvica. Bikovi bi trebali jesti puno voća, ponajviše jabuke, jagode, banane, brusnice i avokado. Veliku dobrobit imaju i od oraha.

Bikovi bi trebali izbjegavati unos prevelike količine ugljikohidrata u svoj organizam, krumpira, mliječnih proizvoda i maslaca, teške, kalorične i pržene hrane. Iako su skloni raskošnim obrocima, oni znaju uživati i u zdravim namirnicama, salati i morskim plodovima.

DJEVICA
Djevice imaju jako osjetljiv probavni sustav i izrazito su izbirljive kad je riječ o hrani (a i mnogočemu drugome) te veliku pažnju posvećuju prehrambenoj vrijednosti namirnica koje jedu. Najbolji izbor za njih su cjelovite žitarice i zob, zatim smeđa riža, klice, mrkva, cikla, cvjetača, lisnato zeleno povrće i blage juhe.

Od mesa preporuča im se govedina i teletina, a od ribe – tuna, srdela i losos. Veliku korist imaju od mliječnih proizvoda, začina, biljnih čajeva, zatim orašastih plodova (pistacija, bademi, orasi, lješnjaci), voćnih salata i sokova (posebice limunova soka) dok im se od voća najviše preporučuju banane i naranče, šipak i marelice.

Predstavnici tog znaka trebaju jesti blagu hranu, a zbog osjetljivih crijeva moraju izbjegavati mnoge namirnice, uključujući, dakako, tešku i visokokaloričnu hranu, a na žalost mnogih sladokusaca čak i – čokoladu!

JARAC
Horoskopskim jarcima preporuča se jelovnik koji sadrži janjetinu, smeđu rižu, korjenasto povrće, kupus, krumpir, repu, patlidžan, kukuruz, češnjak, zatim klice, razne juhe, kikiriki, sjeme lana, mliječne proizvode, voćne salate i sokove, naranču, limun, smokve, dinje, lubenice i kupine.

Osobe rođene u znaku jarca trebale bi izbjegavati alkohol, zatim tešku i visokokaloričnu hranu, crveno meso, začine i – čokoladu. Horoskopski jarci skloni su jednostavnim obrocima i ne eksperimentiraju s hranom. Neophodne su im namirnice koje sadrže puno kalcija. Kako bi izbjegli višak loših masnoća, prilikom pripreme hrane trebali bi koristiti maslinovo ulje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju