Iako ljetne modne kolekcije obiluju pastelnim tonovima među njima još uvijek opstaje snažna kobaltno plava boja. Popularizirala ju je vojvotkinja Catherine i otada ne prestaje biti dijelom ormara gotovo svake žene. Kako nositi kraljevsku boju pokazalo je 10 domaćih princeza ulične mode

Haljina u kojoj je vojvotkinja Catherine prije tri godine objavila zaruke s princom Williamom ne pamti se samo kao prvi rekordno rasprodan komad iz ormara britanske miljenice, nego i kao haljina koja je popularizirala kraljevsku ili kobaltnu nijansu plave boje.

Njezina vladavina nastavlja se i ovu sezonu unatoč poplavi trendi pastelnih tonova, a dizajnerica Matija Vuica ističe kako je razlog tomu upečatljivost i snaga čiste boje koja i najmanjim detaljem garantira šik izgled. Za nepogrešivio nošenje trendi plave Matija ističe nekoliko pravila:

1. Kobaltno plava je vrlo čista i jasna boja koja ne trpi spajanje sa drugim snažnim nijansama, jedini ustupak napravit će udružena s toplim tonom narančaste. Inače kombinirana uz bijelu, crnu, srebrenu ili nježno rozu stvara nepogrešiv duet.

2. Ukoliko se niste spremne 'obući' u konkretan komad obojan u kobaltno plavu birajte modne dodatke u trendi boji, primjerice štikle koje imaju moć podići cjelokupan stajling ili komad nakita uz koji ćete izgledati vrlo šik.

3.
Nepisano je pravilo kako kobaltno plavu lakše nose crnke i brinete i to isključivo zbog njezine lake prilagodbe tamnoj boji puti. Za nježne plavuše ova je boja ipak preteška, što ne znači da je se treba odreći u potpunosti naime i ovdje na scenu stupaju modni dodaci.