Nezapamćen interes za južnokorejskim serijama i glazbom potaknuo nas je da malo bolje istražimo zbog čega žene (i muškarci) diljem svijeta već godinama luduju za njihovim zvijezdama.

Galerija Kim Jong-in poznatiji kao Kai, član grupe EXO Glumac Park Seo-joon Glumac Park Hyung-sik +15 Glumac Hyun Bin

Među njima je i glumac Lee Min-ho. Naočiti 35-godišnjak proslavio se 2009. godine ulogom u dramskoj seriji Boys Over Flowers. Zatim su uslijedile serije The Heirs i Legend of The Blue Sea, a usporedo s televizijskom, gradio je i filmsku karijeru.

Lee Min-ho Glumac Lee Min-ho (Foto: Guliver Image)

I dalje drži rekord kao južnokorejski glumac s najviše pratitelja na Instagramu i bez sumnje nosi titulu njihova najpopularnijeg glumca na globalnoj razini. Ono što ga posebno izdvaja među kolegama je njegova visina. Naime, visok je čak 187 centimetara, što je uistinu puno za zemlju u kojoj prosjek visine za muškarce iznosi 170 centimetara.

Lee Min-ho visok je 187 centimetara Lee Min-ho visok je 187 centimetara (Foto: Guliver Image)

Nešto niži, ali ništa manje privlačan je Gong Yoo. Ovaj megapopularni 43-godišnji glumac ukrao je srca žena diljem svijeta serijom Guardian: The Lonely and Great God, jednom od najpopularnijih K-drama svih vremena. Ljubitelji horora i zombija znaju ga iz sad već kultnog filma Vlak za Busan.

Gong Yoo i njegova kolegica Kim Go-eun Gong Yoo i njegova kolegica Kim Go-eun, zvijezde serije "Guardian: The Lonely and Great God" (Foto: Guliver Image)

Posljednjih godina nijedan popis najzgodnijih južnokorejskih zvijezda ne prolazi bez 27-godišnjeg pjevača Park Ji-mina. Člana grupe BTS zbog savršenih crta lica obožavatelji često uspoređuju s Disneyjevim prinčevima.

Park Ji-min Park Ji-min (Foto: Profimedia)

Kim Seok-jin, njegov kolega iz benda, ima nadimak worldwide handsome i često se šali na račun toga, ali žene se slažu da je uistinu svjetski zgodan.

Kim Seok-jin Kim Seok-jin (Foto: Profimedia)

Vatreni nastup na otvaranju SP-a zbog kojeg cijeli svijet bruji o zgodnoj korejskoj superzvijezdi Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 10 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 15 +12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 7

Isto vrijedi i za Kwon Ji-yonga, poznatijeg pod umjetničkim imenom G-Dragon.

Kwon Ji-yong, poznatiji kao G-Dragon Kwon Ji-yong, poznatiji kao G-Dragon, na glasu je i kao modna ikona (Foto: Guliver Image/Profimedia)

Ovaj glazbenik nosi titulu kralja K-popa. Slavni modni magazini poput Voguea i Harper's Bazaara proglasili su ga i modnom ikonom jer svojim upečatljivim stilom odavno pomiče modne granice.

Zavirite u galeriju i pogledajte za kojim još južnokorejskim zvijezdama žene luduju.

Kwon Ji-yong Kwon Ji-yong (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju