Tijekom zimskog perioda kada se manje krećemo i više jedemo naš imunitet slabi i postaje manje otporan na vanjske čimbenike. Stoga žilu kucavicu zdravog organizma valja očvrsnuti i pripremiti na sezonu prehlada i gripe, u čemu najbolje pomažu prirodni saveznici zdravlja. Udružimo li pet dobro poznatih junaka iz smočnice, na koje nećete potrošiti više od 10 kuna, rezultat je prirodni antibiotik koji štiti naš imunitet.

Sastojci za prirodni antibiotik:

- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice meda
- 2 žlice svježe naribanog đumbira
- ½ žlice mljevene čili paprike
- ½ žlice cimeta
- 1 dl svježe cijeđenog soka limuna

Ojačajte imunitet zdravom hranom kako biste se lakše borili protiv gripa i prehlada

Priprema:
1. Iscijedite limun i u njega umiješajte sitno nasjeckani češnjak, đumbir, čili papričicu i cimet.

2. Sve sastojke dobro izmiješajte i na kraju dodajte med kako bi dobili gustu smjesu.

3. Pripravak prebacite u staklenu posudu s poklopcem i dobro zatvorite, te ostavite na sobnoj temperaturi oko tri sata. Nakon toga sirup čuvajte u hladnjaku.

Savjet:
Žlicu sirupa uzimajte jednom dnevno, najbolje ujutro natašte, kako biste osnažili imunitet.

Ako imate virozu ili prehladu, dozu sirupa utrostručite te tri puta dnevno prije obroka uzmite po jednu žlicu.