Neki od ovih legendarnih francuskih glumaca klasični su ljepotani, ali zbog nekih bi se muškarci zbunjeno zapitali: "Što su to žene vidjele u njima?!" Osim odabira glumačkog poziva i zavidne karijere, zajednička im je još jedna stvar. Svima njima pripadnice ljepšeg spola dale su titulu zavodnika.

Galerija Vincent Cassel i Monica Bellucci Jean-Paul Belmondo Jean-Paul Belmondo i Ursula Andress +7 Jean Gabin

Tajnu privlačnosti francuskih muškaraca još uvijek nitko nije razotkrio, ali žene se slažu da se radi o kombinaciji nekoliko faktora. Njihova neopterećenost i ležernost u kombinaciji sa stavom i često vrlo strastvenim nastupom jednostavno obaraju s nogu. To dokazuje i ovih pet Francuza na čiji su urođeni šarm pale neke od najljepših žena svih vremena.

1. Jean-Paul Belmondo

Cijenjeni glumac prometnuo se u međunarodnu filmsku zvijezdu nakon glavne uloge u kultnom filmu "À bout de souffle" redatelja Jean-Luca Godarda. Uloga kriminalca Michela koji nakon počinjenog zločina bježi od policije, zavodi mladu studenticu Patriciju (Jean Seberg) i skriva se u njezinu stanu oduševila je filmske kritičare, ali i brojne žene koje su tada prvi put uočile magnetsku privlačnost glumca.

Belmondo je 1965. godine upoznao Ursulu Andress na snimanju filma "Up To His Ears". Na početku nisu razgovarali jedno s drugim, a onda... Nikada nisam vidio strast koja se tako brzo razvila, rekao je redatelj filma Philippe de Broca. Belmondo i Andress bili su u vezi šest godina.

Jean-Paul Belmondo i Ursula Andress Jean-Paul Belmondo i Ursula Andress (Foto: AFP)

2. Jean Gabin

Gabin je za mnoge najbolji i najznačajniji glumac u povijesti francuskog filma. Veliku ulogu igrao je i u životu Marlene Dietrich. Povezala ih je – politika. Upoznali su se tijekom 2. svjetskog rata kada je Gabin postao dio francuskog pokreta otpora, a Marlene zabavljala vojne trupe koje su se borile protiv nacista.

Vezu je 1949. godine prekinuo Gabin kada je postao svjestan da su izvan ratnog okruženja koje ih je povezivalo njih dvoje potpuno drukčiji ljudi. Hladna ljepotica kazala je jednom prilikom kako je upravo on najveća ljubav njezina života.

Marlene Dietrich i Jean Gabin Marlene Dietrich i Jean Gabin (Foto: Profimedia)

3. Alain Delon

Francuski glumac bio je relativno nepoznat kada je 1958. godine uoči snimanja filma "Christine" upoznao Romy Schneider, koja je tada bila velika zvijezda.

U početku su se samo svađali, a naposljetku i zaljubili. Strastvena veza puna uspona i padova potrajala je do 1963. godine, a godinu kasnije oženio se s Nathalie Barthelemy.

Romy Schneider i Alain Delon Romy Schneider i Alain Delon (Foto: Profimedia)

4. Gerard Depardieu

Od 1997. do 2005. godine Depardieu je ljubio prelijepu glumicu Carole Bouquet. Imala sam sreću upoznati Gerarda i živjeti s njim. Ne bih izbrisala ni jednu sekundu vremena provedenoga s njim. Toliko sam se smijala, ponekad je uistinu bilo nevjerojatno. Takav je život. Ne može svaki dan biti lagan, ali imali smo stvarno predivnih trenutaka, kazala je Carole u jednom intervjuu nakon prekida.

Gerard Depardieu i Carole Bouquet Gerard Depardieu i Carole Bouquet (Foto: AFP)

5. Vincent Cassel

Jedan od najboljih francuskih glumaca nove generacije 1996. godine upoznao je Monicu Bellucci na setu filma "L'appartement". Odlučio sam da neću biti jedan od onih glumaca koji se zaljubljuju u svoje kolegice. Mislio sam da će film biti katastrofa i da joj je redatelj dao ulogu samo zato što je bila manekenka. Privlačnost se nije odmah dogodila. Znam, to zvuči nevjerojatno, ali osvajao sam je. Nakon toga radili smo zajedno na devet filmova, ispričao je Vincent. Par je zajedno proveo 15 godina, a u braku su dobili dvoje djece – kćerkice Devu i Leonie.

Vincent Cassel Vincent Cassel (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju