Ljubičasta boja posljednjih je godina postala zaštitni znak prosvjednika za ženska prava, a nosi se i na Međunarodni dan žena.

Galerija Torba u ljubičastoj boji Modni komadi u ljubičastoj boji, koja simbolizira ravnopravnost spolova i snagu žena - 8 Modni komadi u ljubičastoj boji, koja simbolizira ravnopravnost spolova i snagu žena - 4 +9 H&M, 38 kn  

Ljubičasta boja simbolizirala pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Ova upečatljiva i energična boja također se povezuje uz borbu za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji početkom 20. stoljeća.

Ljubičasta boja posljednjih je godina postala zaštitni znak prosvjednika za ženska prava, a nosi se i na Dan žena



Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja. U prirodi ima ljubičastih cvjetova poput lavande, orhideje, jorgovana i ljubičica. Soba ljubičaste boje može potaknuti kreativnost kod djece ili umjetnika. Bila je omiljena boja egipatske kraljice Kleopatre.

Karanfili Karanfil je simbol ženske snage, ali i čiste majčine ljubavi

Povodom Dana žena prošetali smo trgovinama i pronašli 12 modnih komada u ljubičastoj, "nepokorivoj" boji koja simbolizira žensku snagu. I baš zato neka u ženskim garderobama bude što više ove predivne, jake boje!

Modni komadi u ljubičastoj boji, koja simbolizira ravnopravnost spolova i snagu žena - 3 Bershka, 150 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju