Od 1985. godine časopis People objavljuje listu najseksi muškaraca na svijetu, a prvi na listi dobije i naslovnicu.

 

Tijekom 35 godina brojni su slavni muškarci nosili titulu najseksi na svijetu, neki i dvaput: Richard Gere, George Clooney, Brad Pitt i Johnny Depp.

Točnije, Richard Gere je 1999. bio najseksi muškarac, a 1993. godine, kada je People umjesto najseksi muškarca birao najseksi par, tu su laskavu titulu ponijeli Gere i njegova tadašnja supruga Cindy Crawford. Godinu dana kasnije Cindy i Richard su se razišli te se magazin od tada drži samo originalne formule.

Slika nije dostupna Fućkaš Davida Beckhama: Deset najzgodnijih hrvatskih sportaša

Slika nije dostupna Zgodniji sad ili prije? Osam ljepotana koji izgledaju jako dobro bez obzira na godine

Zanimljivo je i da 1994. časopis nije proglasio pobjednika, iako su u završnoj utrci bili Hugh Grant, Jim Carrey i Keanu Reeves. Pobjednik je izabran naknadno 21 godinu kasnije, 2015. i to je bio Keanu Reeves.

Ankete

(8344) Najseksi muškarac u posljednjih deset godina je:

rezultati povratak glasova883
rezultati

Ideja da pokrenu izbor koji je postao tradicija, uredništvu časopisa došla je sasvim slučajno. Jedan od urednika ušao je na sastanak, ugledao fotografiju Mela Gibsona i onako usput prokomentirao kako je on najseksi muškarac na svijetu. Mel Gibson službeno je proglašen najseksi muškarcem 1985. godine prema izboru časopisa People i ostalo je povijest.

Od 1990. do danas: 21 slavna žena koja je nosila titulu najljepše na svijetu +0 Halle Berry (2003.)

Paul Newman Nema im ravnih! 15 najljepših muškaraca svih vremena

John F. Kennedy, najseksi muškarac 1988. godine, bio je prvi muškarac na listi koji nije bio iz svijeta zabave. Od tada su pobjednici bili gotovo samo glumci, uz četiri iznimke, glazbenike Johna Legenda, Blakea Sheltona i Adama Levinea te nogometaša Davida Beckhama.

U fotogaleriji na početku teksta pogledajte 31 slavnog ljepotana koji je od 1985. do danas nosio titulu najseksi muškarca na svijetu prema izboru časopisa People.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju